Set-25 Syllogism For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Syllogism Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

Directions (1-10): In each of the following questions some statements are followed by two conclusions numbered I and II. You have to take the given statements to be true even if they seem to be at variance from commonly known facts. Read the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements.


1. Statements:
All Copper is Metal
Some Metal is Plate
No Metal is Diamond
Conclusions:
I) No Plate is Copper
II) No Copper is Diamond

2. Statements:
Some Phone is Vivo
Some Vivo is Oppo
No Oppo is Sony
Conclusions:
I) Some Phone is Oppo
II) No Vivo is Sony

3. Statement:
All Chair is Watch
No Chair is Table
All Table is Wood
Conclusions:
I) All Chair is Wood is Possibility
II) Some Wood is Chair

4. Statement:
No Phone is Pen
No Pen is Pipe|
Some Pen is Light
Conclusion:
I. Some Light are Pipe
II. Some Light are Phone

5. Statement:
All Hills are Mountains
No Falls is Hills
All Falls are River
Conclusion:
I. Some Hills are not River
II. Some Mountain are Falls is a possibility

6. Statement:
Some Chocolate are Dairy Milk
All Munch are Kitkat
All Kitkat are DairyMilk
Conclusion:
I. Some Munch being Chocolate is a possibility
II. Some Dairy Milk is Munch

7. Statement:
No Water is Solid
All Water are Gas
All Greece are Gas
Conclusion:
I. Some Gas are not Greece
II. Some Gas are not Solid

8. Statement:
Some Blue are Black
Some Black are Red
No Black is White
Conclusion:
I. Some White are Blue
II. No White is Blue

9. Statements:
Some Trees are Flowers
No Flower is Fruits
Conclusions:
I. All trees are Fruits
II. Some trees are not Fruits

10. Statements:
All TVS are Honda
Some Honda are Mahindra
No Mahindra are Ford
Conclusions:
I. Some Honda are not Ford
II. No TVS is Ford

 

Check your Answers below:

 

 

  • Directions (1-10): In each of the following questions some statements are followed by two conclusions numbered I and II. You have to take the given statements to be true even if they seem to be at variance from commonly known facts. Read the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements.

    1. Question


    Statements:
    All Copper is Metal
    Some Metal is Plate
    No Metal is Diamond
    Conclusions:
    I) No Plate is Copper
    II) No Copper is Diamond

    Ans:2

  • 2. Question

    Statements:
    Some Phone is Vivo
    Some Vivo is Oppo
    No Oppo is Sony
    Conclusions:
    I) Some Phone is Oppo
    II) No Vivo is Sony

    Ans:4

  • 3. Question

    Statement:
    All Chair is Watch
    No Chair is Table
    All Table is Wood
    Conclusions:
    I) All Chair is Wood is Possibility
    II) Some Wood is Chair

    Ans:1

  • 4. Question

    Statement:
    No Phone is Pen
    No Pen is Pipe|
    Some Pen is Light
    Conclusion:
    I. Some Light are Pipe
    II. Some Light are Phone

    Ans:4

  • 5. Question

    Statement:
    All Hills are Mountains
    No Falls is Hills
    All Falls are River
    Conclusion:
    I. Some Hills are not River
    II. Some Mountain are Falls is a possibility

    Ans:2

  • 6. Question

    Statement:
    Some Chocolate are Dairy Milk
    All Munch are Kitkat
    All Kitkat are DairyMilk
    Conclusion:
    I. Some Munch being Chocolate is a possibility
    II. Some Dairy Milk is Munch

     Ans:5

  • 7. Question

    Statement:
    No Water is Solid
    All Water are Gas
    All Greece are Gas
    Conclusion:
    I. Some Gas are not Greece
    II. Some Gas are not Solid

     Ans:5

  • 8. Question

    Statement:
    Some Blue are Black
    Some Black are Red
    No Black is White
    Conclusion:
    I. Some White are Blue
    II. No White is Blue

    Ans:3

  • 9. Question

    Statements:
    Some Trees are Flowers
    No Flower is Fruits
    Conclusions:
    I. All trees are Fruits
    II. Some trees are not Fruits

    Ans:2

  • 10. Question

    Statements:
    All TVS are Honda
    Some Honda are Mahindra
    No Mahindra are Ford
    Conclusions:
    I. Some Honda are not Ford
    II. No TVS is Ford

    Ans:5