Set-26 Puzzles For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important  Puzzles Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions:  (1-5) A glass bottle is filled with different colours of sand layered from bottom to top, by pouring each coloured sand one by one such that the one which is poured first settles in the bottle at the bottom and the one which is poured last settled at the top. No two layers are of same colour.

• Purple sand is poured immediately after the black sand.
• Only two different coloured sands are poured between red sand and yellow sand. Yellow sand is poured before red sand.
• At-most two different coloured sand is poured before yellow sand.
• Layer of brown sand is at the top.
• Yellow sand’s layer is not at the bottom of the bottle.
• Only two different coloured sands are poured between brown sand and white sand, among which one is red coloured sand.
• Blue sand layer is immediately above white sand layer.

1. What is the colour of the bottommost sand layer?

2. Which of the following given sands are poured into bottle after purple sand?
I: yellow
II: red
III: blue
IV: white

3. How many different coloured sand layers are there below white coloured sand’s layer?

4. Which coloured sand is poured immediately before brown sand?

5. What is the position of yellow layer with respect to purple layer?

Directions:(6-10)  Eight young cadets A, B, C, D, E, F, G and H went for their SSB Medical and it was noted that each cadet had a different height.

• Number of cadets who were taller than F was thrice as that the number of cadets who were taller than H
• D was taller than only 3 other cadets but was shorter than G
• B is taller than A with a gap 3 cadets in between them.
• A was taller than E
• C was taller than B

6. Who among the following was the tallest cadet?

7. How many cadets were shorter than G?

8. Which of the following shows the correct sequence of heights?

9. ________ was the fourth tallest cadet

10. Who among the following was/were shorter than D?
I. F
II. C
III. H

 

Check your Answers below:

 

 

  • Directions: (6-10) A glass bottle is filled with different colours of sand layered from bottom to top, by pouring each coloured sand one by one such that the one which is poured first settles in the bottle at the bottom and the one which is poured last settled at the top. No two layers are of same colour.

    • Purple sand is poured immediately after the black sand.
    • Only two different coloured sands are poured between red sand and yellow sand. Yellow sand is poured before red sand.
    • At-most two different coloured sand is poured before yellow sand.
    • Layer of brown sand is at the top.
    • Yellow sand’s layer is not at the bottom of the bottle.
    • Only two different coloured sands are poured between brown sand and white sand, among which one is red coloured sand.
    • Blue sand layer is immediately above white sand layer.

    1. Question

     What is the colour of the bottommost sand layer?

    Ans: 2

    2. Question

    Which of the following given sands are poured into bottle after purple sand?
    I: yellow
    II: red
    III: blue
    IV: white

      Ans: 3
    3. Question

    How many different coloured sand layers are there below white coloured sand’s layer?

      Ans: 2
  • 4. Question

    Which coloured sand is poured immediately before brown sand?

      Ans: 5
  • 5. Question

    What is the position of yellow layer with respect to purple layer?

      Ans: 1

    Directions [Set of 5 questions]: Eight young cadets A, B, C, D, E, F, G and H went for their SSB Medical and it was noted that each cadet had a different height.

    • Number of cadets who were taller than F was thrice as that the number of cadets who were taller than H
    • D was taller than only 3 other cadets but was shorter than G
    • B is taller than A with a gap 3 cadets in between them.
    • A was taller than E
    • C was taller than B

    6. Question

    Who among the following was the tallest cadet?

    Ans: 4

  • 7. Question

    How many cadets were shorter than G?

      Ans: 4
  • 8. Question

    Which of the following shows the correct sequence of heights?

    Ans: 3
  • 9. Question

    ________ was the fourth tallest cadet

    Ans: 4
  • 10. Question

    Who among the following was/were shorter than D?
    I. F
    II. C
    III. H

    Ans: 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.