Set-26 Spot The Error For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Spot the Error Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

Directions:(1-10) Read the given sentences to find out whether there are any grammatical/contextual errors in them. The errors, if any, will be in two of the phrases of the sentences and the combination of those parts will be the answer of that question. If no part in the sentence has an error then, mark ‘no error’ as your answer. (Ignore punctuation errors if any)

1. Travelling faster than the (A)/ speed of sound, the jet were the (B)/ first and one of only two supersonic (C)/ transports to flying commercially. (D)

2. The treaty that drew the first borders (A)/ of the new established United States (B)/ after the Revolutionary War refer (C)/ to an island that does not exist. (D)

3. The island happened to be in the path (A)/ of a total solar eclipse in 1937, (B)/ but when astronomers went to (C)/ seek it out, the island was gone. (D)

4. She and Molly still had twenty cents to spent (A)/ out of the forty they had bring with them, (B)/ twenty-five earned by berry-picking (C)/ and fifteen, a present from Uncle Henry. (D)

5. There was a new one, a strangely man, (A)/ a carelessly, whistling young man, (B)/ with very bright socks, (C)/ yellow shoes, and striped cuffs. (D)

6. Haiti has tremendous potential to develop (A)/ and expand, especially in fresh fruits, (B)/ vegetables, and coffee, by increasing farmers’ (C)/ pay through high-value exports. (D)

7. Haiti has tremendous potential to develop (A)/ and expand, especially in fresh fruits, (B)/ vegetables, and coffee, by increasing farmers’ (C)/ pay through high-value exports. (D)

8. Regardless of the facts at the end of the day, (A)/ the really travesty here is how this story (B)/ will undoubtedly add uncertainty to the fate (C)/ of soldiers being medical discharged. (D)

9. There were a high turnover of workers (A)/ in smaller Indonesian abattoirs, (B)/ where the pay (C)/ can be as little to $150 a month. (D)

10. The October event, which was (A)/ run by the pupils, showed the art work (B)/ of children and the talents of (C)/ the school choir and dance group. (D)

 

 

Check the Answer below:

 

 

 

Directions:(1-10) Read the given sentences to find out whether there are any grammatical/contextual errors in them. The errors, if any, will be in two of the phrases of the sentences and the combination of those parts will be the answer of that question. If no part in the sentence has an error then, mark ‘no error’ as your answer. (Ignore punctuation errors if any)

1. Question

Travelling faster than the (A)/ speed of sound, the jet were the (B)/ first and one of only two supersonic (C)/ transports to flying commercially. (D)

Ans: 3
A, C – no error. B – the singular form of the pronoun ‘was’ should be used in place of the plural ‘were’, as it is being used to refer to the singular subject ‘jet’. D – the base form of the verb ‘fly’ should be used with the infinitive construction ‘to + verb’. (c) is the right answer.
2. Question

The treaty that drew the first borders (A)/ of the new established United States (B)/ after the Revolutionary War refer (C)/ to an island that does not exist. (D)

Ans: 2
A, D – no error. B – the adverb ‘newly’ should be used in place of the adjective ‘new’, as it is being used to modify the adjective ‘established’. C – the singular form of the verb ‘refers’ should be used in place of the plural ‘refer’, as it is being used to refer to the singular subject ‘treaty’. (b) is the right answer.
3. Question

The island happened to be in the path (A)/ of a total solar eclipse in 1937, (B)/ but when astronomers went to (C)/ seek it out, the island was gone. (D)

Ans: 5
The sentence is grammatically correct and free of error, which makes (e) the right answer.
4. Question

She and Molly still had twenty cents to spent (A)/ out of the forty they had bring with them, (B)/ twenty-five earned by berry-picking (C)/ and fifteen, a present from Uncle Henry. (D)

Ans: 1
A – the base form of the verb ‘spend’ should be used with the infinitive construction ‘to + verb’. B – the past participle form of the verb ‘brought’ should be used with the past perfect tense construction ‘had + verb’. C, D – no error. (a) is the right answer.
5. Question

There was a new one, a strangely man, (A)/ a carelessly, whistling young man, (B)/ with very bright socks, (C)/ yellow shoes, and striped cuffs. (D)

Ans: 1
The adjective ‘strange’ should be used in place of the adverb ‘strangely’ as it is being used to modify the noun ‘man’. B – the adjective ‘careless’ should be used in place of the adverb ‘carelessly’, as it is being used to modify the noun ‘man’. C, D – no error. (a) is the right answer.
6. Question

Haiti has tremendous potential to develop (A)/ and expand, especially in fresh fruits, (B)/ vegetables, and coffee, by increasing farmers’ (C)/ pay through high-value exports. (D)

Ans: 5
The sentence is without any errors, making option E, the correct answer.
7. Question

Haiti has tremendous potential to develop (A)/ and expand, especially in fresh fruits, (B)/ vegetables, and coffee, by increasing farmers’ (C)/ pay through high-value exports. (D)

Ans: 5
The sentence is without any errors, making option E, the correct answer.
8. Question

Regardless of the facts at the end of the day, (A)/ the really travesty here is how this story (B)/ will undoubtedly add uncertainty to the fate (C)/ of soldiers being medical discharged. (D)

Ans: 3
Errors are in (B) and (D). B — Since ‘travesty’ is a noun, ‘really’ is inappropriate before it and should be changed to the adjective ‘real’. D — Since ‘discharged’ is a verb, an adverb will have to modify it; this will be ‘medically’ and not the adjective ‘medical’. The correct answer is (c).
9. Question

There were a high turnover of workers (A)/ in smaller Indonesian abattoirs, (B)/ where the pay (C)/ can be as little to $150 a month. (D)

 Ans: 4
Errors are in (A) and (D). A — Since the subject is ‘turnover’, a singular noun, the verb too has to be in singular; ‘was’ will be correct and not ‘were’. D — We use the expression ‘as little as’ to talk of small amounts; ‘as little to’ is grammatically meaningless. The correct answer is (b).
10. Question

The October event, which was (A)/ run by the pupils, showed the art work (B)/ of children and the talents of (C)/ the school choir and dance group. (D)

Ans: 5
There are no errors in the sentence. None of the parts need any change to make the sentence correct. The correct answer is (e)