Set-27 Number Series (Missing/Wrong Number) For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Number Series (Missing/Wrong Number) Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions:(1-5) Find the next term in the series.

1.  41, 131, 271, 461, 701, ?

2. 4826809, 371293, 28561, 2197, 169, ?

3. 57, 73, 91, 111, 133, ?

4. 627, 640, 651, 660, 667, ?

5. 64.0, 96.0, 240.0, 840.0, 3780.0, ?

Directions:(6-10) Find the next term in the series.

6. 10, 22, 42, 72, 114, ?

7. 13, 13, 26, 39, 65, 104, ?

8. 2227, 2083, 1962, 1862, 1781, ?

9. 45360, 5040, 630, 90, 15, ?

10. 7, 14, 56, 336, 2688, ?

 

Check your Answers below:

 

  1. Directions:(1-5) Find the next term in the series.

    41, 131, 271, 461, 701, ?

    Ans:5
    The pattern is as follows:

    62 + 5 = 41

    112 + 10 = 131

    162 + 15 = 271

    212 + 20 = 461

    262 + 25 = 701

    312 + 30 = 991

  2. 2. Question

    4826809, 371293, 28561, 2197, 169, ?

    Ans: 4
    The pattern is as follows:

    4826809/13 = 371293

    371293/13 = 28561

    28561/13 = 2197

    2197/13 = 169

    169/13 = 13

  3. 3. Question

    57, 73, 91, 111, 133, ?

    Ans: 4
    The pattern is as follows:

    8 x 7 + 1 = 57

    9 x 8 + 1 = 73

    10 x 9 + 1 = 91

    11 x 10 + 1 = 111

    12 x 11 + 1 = 133

    13 x 12 + 1 = 157

  4. 4. Question

    627, 640, 651, 660, 667, ?

    Ans: 5
    The pattern is as follows:

    33 x 19 = 627

    32 x 20 = 640

    31 x 21 = 651

    30 x 22 = 660

    29 x 23 = 667

    28 x 24 = 672

  5. 5. Question

    64.0, 96.0, 240.0, 840.0, 3780.0, ?

    Ans: 4
    The pattern is as follows:

    64 x 1.5 = 96.0

    96 x 2.5 = 240.0

    240 x 3.5 = 840.0

    840 x 4.5 = 3780.0

    3780 x 5.5 = 20790.0

  6. 6. Question

    Directions:(6-10) Find the next term in the series.

    10, 22, 42, 72, 114, ?

    Ans: 5
    The pattern is as follows:

    10 + (3 x 4) = 22

    22 + (4 x 5) = 42

    42 + (5 x 6) = 72

    72 + (6 x 7) = 114

    114 + (7 x 8) = 170

  7. 7. Question

    13, 13, 26, 39, 65, 104, ?

    Ans: 5
    The pattern is as follows:

    13 + 13 = 26

    13 + 26 = 39

    26 + 39 = 65

    39 + 65 = 104

    65 + 104 = 169

  8. 8. Question

    2227, 2083, 1962, 1862, 1781, ?

    Ans: 5
    The pattern is as follows:

    2227 – 122 = 2083

    2083 – 112 = 1962

    1962 – 102 = 1862

    1862 – 92 = 1781

    1781 – 82 = 1717

  9. 9. Question

    45360, 5040, 630, 90, 15, ?

    Ans: 5
    The pattern is as follows:

    45360 ÷ 9 = 5040

    5040 ÷ 8 = 630

    630 ÷ 7 = 90

    90 ÷ 6 = 15

    15 ÷ 5 = 3

  10. 10. Question

    7, 14, 56, 336, 2688, ?

    Ans: 3
    The pattern is as follows:

    7 x 2 = 14

    14 x 4 = 56

    56 x 6 = 336

    336 x 8 = 2688

    2688 x 10 = 26880

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.