Set-27 Para jumbles For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Para jumbles Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions:(1-5) The following sentences, when properly arranged, form a coherent paragraph. Answer the questions based on the rearranged paragraphs.
A. And now you see, mate, I’m pretty low, and deserted by all; and, Jim, you’ll bring me one noggin of rum, now, won’t you, matey?”
B. “Jim,” he said, “you’re the only one here that’s worth anything; and you know I’ve always been good to you.
C. About noon I stopped at the captain’s door with some cooling drinks and medicines.
D. He was lying very much as we had left him, only a little higher, and he seemed both weak and excited.
E. Never a month but I’ve given you a silver four penny for yourself.

1. What is the second sentence after rearrangement?

2. What is the third sentence after rearrangement?

3. What is the fourth sentence after rearrangement?

4. What is the first sentence after rearrangement?

5. What is the last sentence after rearrangement?

Directions:(6-10) Rearrange the given five sentences A,B,C,D and E into a proper and meaningful paragraph:
A)I hold no brief for them.
B)Thus, though my views on Ahimsa are a result of my study of most of the faiths of the world, they are now no longer dependent upon the authority of these works.
C)I do not know how far the charge of unmanliness can be made good against the Jains.
D)I have derived much religious benefit from Jain religious works as I have from scriptures of the other great faiths of the world.I owe much to the living company of the deceased philosopher, Rajachand Kavi, who was a Jain by birth.
E)By birth I am a Vaishnavite, and was taught Ahimsa in my childhood.

6. What is the first sentence of the paragraph after rearrangement?

7. What is the second sentence of the paragraph after rearrangement?

8. What is the third sentence of the paragraph after rearrangement?

9. What is the fourth sentence of the paragraph after rearrangement?

10. What is the last sentence of the paragraph after rearrangement?

 

 

Check your Answers below:

 

 

  1. Directions:(1-5) The following sentences, when properly arranged, form a coherent paragraph. Answer the questions based on the rearranged paragraphs.

    A. And now you see, mate, I’m pretty low, and deserted by all; and, Jim, you’ll bring me one noggin of rum, now, won’t you, matey?”
    B. “Jim,” he said, “you’re the only one here that’s worth anything; and you know I’ve always been good to you.
    C. About noon I stopped at the captain’s door with some cooling drinks and medicines.
    D. He was lying very much as we had left him, only a little higher, and he seemed both weak and excited.
    E. Never a month but I’ve given you a silver four penny for yourself.

    1. Question

    What is the second sentence after rearrangement?

    Ans:4

    The opening sentence of the paragraph is C, it introduces the scene. This is followed by D, which describes the state of the captain. The next sentence is B, because it is the starting sentence of the dialogue of the captain. This is followed by E and A in that order. A is the last sentence in the paragraph. The correct order of sentences is CDBEA.

    So, the second sentence is D.

  2. 2. Question

    What is the third sentence after rearrangement?

    Ans:2

    The opening sentence of the paragraph is C, it introduces the scene. This is followed by D, which describes the state of the captain. The next sentence is B, because it is the starting sentence of the dialogue of the captain. This is followed by E and A in that order. A is the last sentence in the paragraph. The correct order of sentences is CDBEA.

    So, the third sentence is B.

  3. 3. Question

    What is the fourth sentence after rearrangement?

    Ans:5

    The opening sentence of the paragraph is C, it introduces the scene. This is followed by D, which describes the state of the captain. The next sentence is B, because it is the starting sentence of the dialogue of the captain. This is followed by E and A in that order. A is the last sentence in the paragraph. The correct order of sentences is CDBEA.

    So, the fourth sentence is E.

  4. 4. Question

    What is the first sentence after rearrangement?

    Ans:3

    The opening sentence of the paragraph is C, it introduces the scene. This is followed by D, which describes the state of the captain. The next sentence is B, because it is the starting sentence of the dialogue of the captain. This is followed by E and A in that order. A is the last sentence in the paragraph. The correct order of sentences is CDBEA.

    So, the first sentence is C.

  5. 5. Question

    What is the last sentence after rearrangement?

    Ans: 1

    The opening sentence of the paragraph is C, it introduces the scene. This is followed by D, which describes the state of the captain. The next sentence is B, because it is the starting sentence of the dialogue of the captain. This is followed by E and A in that order. A is the last sentence in the paragraph. The correct order of sentences is CDBEA.

    So, the last sentence is A.

  6. 6. Question

    Directions:(6-10) Rearrange the given five sentences A,B,C,D and E into a proper and meaningful paragraph:
    A)I hold no brief for them.
    B)Thus, though my views on Ahimsa are a result of my study of most of the faiths of the world, they are now no longer dependent upon the authority of these works.
    C)I do not know how far the charge of unmanliness can be made good against the Jains.
    D)I have derived much religious benefit from Jain religious works as I have from scriptures of the other great faiths of the world.I owe much to the living company of the deceased philosopher, Rajachand Kavi, who was a Jain by birth.
    E)By birth I am a Vaishnavite, and was taught Ahimsa in my childhood.

    What is the first sentence of the paragraph after rearrangement?

    Ans: 3
    The passage starts with c where the author highlights some claims about Jains. C is followed by A as in A, “them” refers to “Jains”. A is followed by E. In E the author talks about himself. E is followed by D where the author continues about the decription of his teaching. Finally B is the conclusion.

  7. 7. Question

    What is the second sentence of the paragraph after rearrangement?

    Ans:1
    The passage starts with c where the author highlights some claims about Jains. C is followed by A as in A, “them” refers to “Jains”. A is followed by E. In E the author talks about himself. E is followed by D where the author continues about the decription of his teaching. Finally B is the conclusion.

  8. 8. Question

    What is the third sentence of the paragraph after rearrangement?

    Ans:5
    The passage starts with c where the author highlights some claims about Jains. C is followed by A as in A, “them” refers to “Jains”. A is followed by E. In E the author talks about himself. E is followed by D where the author continues about the decription of his teaching. Finally B is the conclusion.

  9. 9. Question

    What is the fourth sentence of the paragraph after rearrangement?

    Ans:4
    The passage starts with c where the author highlights some claims about Jains. C is followed by A as in A, “them” refers to “Jains”. A is followed by E. In E the author talks about himself. E is followed by D where the author continues about the decription of his teaching. Finally B is the conclusion.

  10. 10. Question

    What is the last sentence of the paragraph after rearrangement?

    Ans:2
    The passage starts with c where the author highlights some claims about Jains. C is followed by A as in A, “them” refers to “Jains”. A is followed by E. In E the author talks about himself. E is followed by D where the author continues about the decription of his teaching. Finally B is the conclusion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.