Set-27 Puzzles For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important  Puzzles Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions (1-5): There are seven districts in a particular state. Let them be called as D1, D2, D3, D4, D5, D6 and D7. Each district has a bank as its lead bank. Banks are BOI, BOB, PNB, UCO, SBI, UBI and OBC. All these banks have different number of branches in that particular district.

• D7 has 67 branches of its lead bank .
• SBI has 59 branches in its district.
• BOB and BOI have 78 and 70 number of branches respectively.
• PNB is lead bank of D4.UCO and PNB have even number of branches in their respective district.
• UBI is lead bank of either D4 or D6.
• D5 has odd number of branches. D2 and D4 has 52 and 86 branches respectively.
• D6 has 64 branches which is 6 less than D1.

Answer following questions based on above information:

1. Which bank is lead bank of D5?

2. BOB is lead bank of which district?

3. How many branches does UCO bank has?

4. Which bank has 64 branches?

5. What is total number of branches in D1, D6, D7 together?

Directions: (6-10) Eight persons A, B, C, D, E, F, G, and H are sitting on a square table such that 4 of them are sitting at 4 corners and remaining 4 are sitting at the four sides of the table. All are facing center except G, who is facing away from the center.

• A is sitting 2nd to the left of F.
• H and A are facing each other. H is sitting immediate left of G.
• B is not neighboring of C and A.
• D is not neighboring of B.
• E is 3rd to the left of D.
• F is sitting at one of the corners of the table.

6. Who among the following is the neighbor of D?

7. What is the position of B with respect to F?

8. Who is sitting 2nd to the left of A?

9. Find the odd one out.

10. Which of the following is not correct statement?

 

Check your Answers below:

 

 

  • Directions (1-5): There are seven districts in a particular state. Let them be called as D1, D2, D3, D4, D5, D6 and D7. Each district has a bank as its lead bank. Banks are BOI, BOB, PNB, UCO, SBI, UBI and OBC. All these banks have different number of branches in that particular district.

    • D7 has 67 branches of its lead bank .
    • SBI has 59 branches in its district.
    • BOB and BOI have 78 and 70 number of branches respectively.
    • PNB is lead bank of D4.UCO and PNB have even number of branches in their respective district.
    • UBI is lead bank of either D4 or D6.
    • D5 has odd number of branches. D2 and D4 has 52 and 86 branches respectively.
    • D6 has 64 branches which is 6 less than D1.

    Answer following questions based on above information:

    1. Question

    Which bank is lead bank of D5?

    Ans: 2

  • 2. Question

    BOB is lead bank of which district?

    Ans: 3
  • 3. Question

    How many branches does UCO bank has?

      Ans: 1
  • 4. Question

    Which bank has 64 branches?

      Ans: 4
  • 5. Question

    What is total number of branches in D1, D6, D7 together?

    Ans: 5

    Directions (6-10): Eight persons A, B, C, D, E, F, G, and H are sitting on a square table such that 4 of them are sitting at 4 corners and remaining 4 are sitting at the four sides of the table. All are facing center except G, who is facing away from the center.

    • A is sitting 2nd to the left of F.
    • H and A are facing each other. H is sitting immediate left of G.
    • B is not neighboring of C and A.
    • D is not neighboring of B.
    • E is 3rd to the left of D.
    • F is sitting at one of the corners of the table.

    6. Question

    Who among the following is the neighbor of D?

    Ans: 2

  • 7. Question

    What is the position of B with respect to F?

      Ans: 1
  • 8. Question

    Who is sitting 2nd to the left of A?

    Ans: 5
  • 9. Question

    Find the odd one out.

    Ans: 4
  • 10. Question

    Which of the following is not correct statement?

    Ans: 3

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.