Set-28 Coding Decoding For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Coding Decoding Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

Directions (1-4): Study the following information carefully and answer the questions given below.
In a certain code language
“people are warm and kinds” is written as ‘la za ti sa pa’
“they are always there” is written as ‘si re ka ti’
“there never kinds of people” is written as ‘sa ka xy na za’
“they are never mind” is written as ‘re wz na ti’

1. What is the code for ‘never’?

2. What does ‘za’ stand for?

3. Which of the following is definitely the code for ‘always mind’?

4. What does ‘pa’ stand for?

5. If ‘do well exam’ is coded as ‘adc bhf kuy’; ‘correct your exam paper’ is coded as ‘fts mgd swe bhf’ and ‘Do your exam work’ is coded as ‘bhf gst kxs mgd’, then what will be the code for ‘Your’ in the above coded language?

Directions (6-10): Study the following information carefully and answer the questions given below.
In a certain coding language,
“Rising conflict Large Council” is written as “sue mte gde vke”
“Better Round Peace Conflict” is written as “wae vke mve gte”
“Decision Fake Rising Better” is written as “jde wae gde rle”
“Large Escaped Fake price “is written as “mse sae mte rle”

6. Which of the following can be the code as “mve sue rle mse”?

7. Which of the following is the code for “Fake” in this code language?

8. If “ Sachin bat Price is” is coded as “dse sae rje bne” and “Shewag bowling is Peace”   is coded as “hle sne jxe gte” then what is the code for “ Large Better Peace Price”?

9. Which of the following is the code for “Price” in this code Language?

10. How many distinct words can their respective codes are to be determined?

 

Check your Answers below:

 

  1. Directions (1-4): Study the following information carefully and answer the questions given below.

    In a certain code language

    “people are warm and kinds” is written as ‘la za ti sa pa’

    “they are always there” is written as ‘si re ka ti’

    “there never kinds of people” is written as ‘sa ka xy na za’

    “they are never mind” is written as ‘re wz na ti’

    1. Question

    What is the code for ‘never’?

    Ans:2
  2. 2. Question

    What does ‘za’ stand for?

    Ans:4
  3. 3. Question

    Which of the following is definitely the code for ‘always mind’?

    Ans: 2
  4. 4. Question

    What does ‘pa’ stand for?

    Ans:4
  5. 5. Question

    If ‘do well exam’ is coded as ‘adc bhf kuy’; ‘correct your exam paper’ is coded as ‘fts mgd swe bhf’ and ‘Do your exam work’ is coded as ‘bhf gst kxs mgd’, then what will be the code for ‘Your’ in the above coded language?

    Ans:2
    Your – mgd

    Directions (6-10): Study the following information carefully and answer the questions given below.

    In a certain coding language,

    “Rising conflict Large Council” is written as “sue mte gde vke”

    “Better Round Peace Conflict” is written as “wae vke mve gte”

    “Decision Fake Rising Better” is written as “jde wae gde rle”

    “Large Escaped Fake price “is written as “mse sae mte rle”

    6. Question

    Which of the following can be the code as “mve sue rle mse”?

    Ans: 3
  6. 7. Question

    Which of the following is the code for “Fake” in this code language?

    Ans: 2
  7. 8. Question

    If “ Sachin bat Price is” is coded as “dse sae rje bne” and “Shewag bowling is Peace”   is coded as “hle sne jxe gte” then what is the code for “ Large Better Peace Price”?

    Ans: 1
  8. 9. Question

    Which of the following is the code for “Price” in this code Language?

    Ans:5
  9. 10. Question

    How many distinct words can their respective codes are to be determined?

    Ans:2