Set-29 Arithmetic (Miscellaneous) For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Arithmetic (Miscellaneous) Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

1. If the amount is 6.859 times of the sum after three years at compound interest (compound annually), the rate of interest per annum is :

2. A train passes two bridges of lengths 740 m and 270 m in 76 seconds and 38 seconds respectively. The speed of train is (up to two decimal places):

3. Out of his total income, Mr. Bansal spends 25% on house rent and 80% of the rest on house hold expenses. If he saves Rs 1,320 what is his total income (in rupees)?

4. 14 men complete a work in 24 days. After working for 6 days , 7 men join them. How many more days will all of them take to complete the remaining work?

5. Out of the three given numbers, the first number is thrice the second and four fifth the third. If the average of the three numbers is 279, what is the difference between the first and their third number?

6. A merchant marked his goods 25% more than the cost price. He sold three fourth of goods in marked price, one eight at 36% discount and the rest on 20% discount. His total profit would be

7. A sum of Rs. 731 is distributed among A, B and C, such that A receives 25% more than B and B receives 25% less than C. What is C’s share in the amount?

8. What is the probability of getting a sum of 7 when two dice are thrown ?

9. What is the probability that in the arrangement of the letters of the word ‘UNIVERSITY’, the two I’s do not come together is

10. A wire bent in the form of a square enclosed an area of 484 sq cm. If the same wire is bent so as to form a circle, then the area enclosed by circle will be :

 

Check your Answers below:

 

  1. If the amount is 6.859 times of the sum after three years at compound interest (compound annually), the rate of interest per annum is :

    Ans:4

  2. 2. Question

    A train passes two bridges of lengths 740 m and 270 m in 76 seconds and 38 seconds respectively. The speed of train is (up to two decimal places):

    Ans: 2

  3. 3. Question

    Out of his total income, Mr. Bansal spends 25% on house rent and 80% of the rest on house hold expenses. If he saves Rs 1,320 what is his total income (in rupees)?

    Ans:3

  4. 4. Question

    14 men complete a work in 24 days. After working for 6 days , 7 men join them. How many more days will all of them take to complete the remaining work?

    Ans: 2

  5. 5. Question

    Out of the three given numbers, the first number is thrice the second and four fifth the third. If the average of the three numbers is 279, what is the difference between the first and their third number?

    Ans:4

  6. 6. Question

    A merchant marked his goods 25% more than the cost price. He sold three fourth of goods in marked price, one eight at 36% discount and the rest on 20% discount. His total profit would be

    Ans:3

  7. 7. Question

    A sum of Rs. 731 is distributed among A, B and C, such that A receives 25% more than B and B receives 25% less than C. What is C’s share in the amount?

    Ans:1

  8. 8. Question

    What is the probability of getting a sum of 7 when two dice are thrown ?

    Ans:3

  9. 9. Question

    What is the probability that in the arrangement of the letters of the word ‘UNIVERSITY’, the two I’s do not come together is

    Ans:1

  10. 10. Question

    A wire bent in the form of a square enclosed an area of 484 sq cm. If the same wire is bent so as to form a circle, then the area enclosed by circle will be :

    Ans:1