Set-29 Coding Decoding For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Coding Decoding Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

Directions (1-5): Study the following information carefully and answer the questions given below.

In a certain coding language,

“Planted For Good Recused Dramatic” is written as “V%10 G%3  S#9  F&7  F@8”

“Approval Dramatic Race Occur” is written as “V%10  H%10 A$9  T@4”

“Recused Involve Planted Justice” is written as “B@6  G%3  A^9  F&7 ”

“Evidence For Approval Recused Dramatic“ is written as “F@8 F&7 V%10 T@4 C#8”

1. How many distinct words can their respective codes are not be determined?

2. Which of the following is the code for “Planted” in this code language?

3. Which of the following is the code for “Evidence” in this code Language?

4.  If “ Stars Occur in Sky” is coded as “A#6  G^8  H%10  Y%3” and “guide will Involve exam”   is coded as “ N!8 A^9  Z%7  H$6” then what is the code for “ Race Justice Good”?

5. Which of the following can be the code as “A$9 A^9 S#9 F@8” ?

Directions (6-10): Study the following information carefully and answer the questions given below.

In a certain coding language,

“Distinct Demanded Argument Society” is written as “vhk tmk hnk fzk”

“Ratify Distinct Policy Shifted” is written as “npk bsk vfk hnk”

“Demanded  Rupture Tenure Ratify” is written as “dhk  hmk  fzk npk ”

“Shifted Managed Rhetoric Rupture” is written as “vfk  mhk ghk  dhk”

6. Which of the following is the code for “Rupture” in this code Language?

7. Which of the following is the code for “Society” in this code language?

8. Which of the following is the code for “Shifted” in this code Language?

9. Which of the following is the code for “Rhetoric” in this code language?

10. Which of the following is the code for “Policy” in this code language?

 

Check your Answers below:

 

  1. Directions (1-5): Study the following information carefully and answer the questions given below.

    In a certain coding language,

    “Planted For Good Recused Dramatic” is written as “V%10 G%3  S#9  F&7  F@8”

    “Approval Dramatic Race Occur” is written as “V%10  H%10 A$9  T@4”

    “Recused Involve Planted Justice” is written as “B@6  G%3  A^9  F&7 ”

    “Evidence For Approval Recused Dramatic“ is written as “F@8 F&7 V%10 T@4 C#8”

    1. Question

    How many distinct words can their respective codes are not be determined?

    Ans:4
  2. 2. Question

    Which of the following is the code for “Planted” in this code language?

    Ans:3
  3. 3. Question

    Which of the following is the code for “Evidence” in this code Language?

    Ans: 1
  4. 4. Question

    If “ Stars Occur in Sky” is coded as “A#6  G^8  H%10  Y%3” and “guide will Involve exam”   is coded as “ N!8 A^9  Z%7  H$6” then what is the code for “ Race Justice Good”?

    Ans: 2
  5. 5. Question

    Which of the following can be the code as “A$9 A^9 S#9 F@8” ?

    Ans:1
  6. 6. Question

    Directions (6-10): Study the following information carefully and answer the questions given below.

    In a certain coding language,

    “Distinct Demanded Argument Society” is written as “vhk tmk hnk fzk”

    “Ratify Distinct Policy Shifted” is written as “npk bsk vfk hnk”

    “Demanded  Rupture Tenure Ratify” is written as “dhk  hmk  fzk npk ”

    “Shifted Managed Rhetoric Rupture” is written as “vfk  mhk ghk  dhk”

    Which of the following is the code for “Rupture” in this code Language?

    Ans:1
  7. 7. Question

    Which of the following is the code for “Society” in this code language?

    Ans:5
  8. 8. Question

    Which of the following is the code for “Shifted” in this code Language?

    Ans:2
  9. 9. Question

    Which of the following is the code for “Rhetoric” in this code language?

    Ans:4
  10. 10. Question

    Which of the following is the code for “Policy” in this code language?

    Ans:1