Set-29 Phrase Replacement For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Phrase Replacement for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Direction(1-4)
In the given question, a part of the sentence is printed in bold. Below the sentence alternatives to the bold part are given at (A), (B), (C) and (D) which may help improve the sentence. Choose the correct alternative. In case the given sentence is correct, your answer is (E) i.e. No correction required.

1. RBI’s open market business transactions are executed with a view to monitoring inflation.

2. The association of the rupee with pound is admirable as the arbitration currency was braking in 1992.

3. The terms Entry Load and Exit Load are most often used in relation with the Mutual Funds.

4. Biomimetic is the term who represents the study and imitation of nature’s methods, mechanisms, and processes.

Direction(5-10): In the given question, choose the option that best expresses the meaning of the idiom/phrase underlined in the sentence.
5. The whole nation was relieved to know that the terrorist, Saddam has finally kicked the bucket.

6. You can tell her to clean her room until you are blue in the face, but she won’t do it.

7. A candidate needs to go whole hog to crack the civil services examination as the competition is very tough these days.

8. Be careful from Sam, he is known to be an all talk and no trousers.

9. When it comes to choosing careers, most students just climb on the bandwagon rather than analysing what they should exactly pursue as per their interests.

10. My wife is not at the house. She has gone into the neighbourhood to chew the fat.

 

Check your Answers below:

 

  1. Direction(1-4)In the given question, a part of the sentence is printed in bold. Below the sentence alternatives to the bold part are given at (A), (B), (C) and (D) which may help improve the sentence. Choose the correct alternative. In case the given sentence is correct, your answer is (E) i.e. No correction required.

    RBI’s open market business transactions are executed with a view to monitoring inflation.
    Ans:3
    The given sentence is correct as it is. Note that the subject is “transactions” here, thus, the plural verb “are” agrees with it and since the sentence is in the passive voice the third form of the verb has been used with “are”.

  2. 2. Question
     
    The association of the rupee with pound is admirable as the arbitration currency was braking in 1992.
    Ans:1
    The event being talked about, here, is an event of the past. Hence, present and continuous tense are incorrect. The past perfect tense “had broken” should be used to indicate that the action had finished in the past.
    Only option A fits the context of the given sentence.

  3. 3. Question
    The terms Entry Load and Exit Load are most often used in relation with the Mutual Funds.
    Ans:5
    The given sentence is correct as it is.
    Option A can’t be used since we can’t use two ins.
    Option B can’t be used ‘with’ can’t be used with ‘in’.
    Options C and D are incorrect because ‘related’ is not the correct word.

  4. 4. Question
    Biomimetic is the term who represents the study and imitation of nature’s methods, mechanisms, and processes.
    Ans:4
    Who is a relative clause which is used to refer a person or people whereas which is a relative clause used to refer to things.
    Hence ‘who represent the’ and ‘who represent a’ can be ruled out.
    ‘Which represent a’ is also not grammatically correct since a single term is being talked about.

    Hence, ‘which represents the’ is the correct usage.

  5. 5. Question
    Direction(5-10): In the given question, choose the option that best expresses the meaning of the idiom/phrase underlined in the sentence.
    The whole nation was relieved to know that the terrorist, Saddam has finally kicked the bucket.
    Ans:5
    Kick the Bucket is an indirect, informal term, meaning ‘to die’. The whole nation got a relief when Saddam died. It does not mean to get arrested or leave captivated people. Although the literal meaning is to kick, the term doesn’t mean kicking his friend out. It doesn’t necessarily imply to die with a deadly disease.
    Hence, option E is the correct answer.

  6. 6. Question
    You can tell her to clean her room until you are blue in the face, but she won’t do it.
    Ans:3
    If you say something until you are blue in the face means you are wasting your efforts because you will get no results. The only related meaning is ‘feel tired of trying continuously’.

  7. 7. Question
    A candidate needs to go whole hog to crack the civil services examination as the competition is very tough these days.
    Ans: 2
    The idiom “go whole hog” means to do something with maximum enthusiasm or to leave no stone unturned in doing something and since the above sentence talks about cracking an examination, hence option B is appropriate to use.

  8. 8. Question
    Be careful from Sam, he is known to be an all talk and no trousers.
    Ans: 5
    Someone who is all talk and no trouser, talks and brags about big actions, important things, but doesn’t actually do anything; boastful
    Pretentious means attempting to impress by affecting greater merit than is actually possessed. It specifies that the person only brags but has no bigger achievements.

  9. 9. Question
    When it comes to choosing careers, most students just climb on the bandwagon rather than analysing what they should exactly pursue as per their interests.
    Ans:1
    The idiom “climb on the bandwagon” means to join the crowd in following a popular position and the above sentence speaks about students following the footsteps of other while choosing career. It doesn’t mean “to scrutinise” as “scrutinise” means to examine something and none of the other options means the same as the idiom. Hence, option A is correct.

  10. 10. Question
    My wife is not at the house. She has gone into the neighbourhood to chew the fat.
    Ans:1
    The idiom “chew the fat” means to gossip in a casual manner. Thus, option A is the correct answer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.