Set-3 Coding Decoding For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Coding Decoding Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

Directions:(1-5) Study the following information carefully body answer the questions given below.

In a certain code
‘pollution Control mechanism sulphur’ is written as ‘na li ja pa’,
‘sulphur Nitrozen pollution dangerous’ in written as ‘ta ja li ra’ and
‘Control body pollution dangerous’ is written as ‘sa li na ra’.
1. What does ‘li’ stand for?

2. Which of the following can be written as ‘ja na’?

3. How will ‘pollution dangerous’ be coded?

4. What will be the code for ‘mechanism’?

5. What can be the possible code for ‘Control should body pollution dangerous’?

Directions:(6-10)  Study the following information carefully body answer the questions given below.

In a certain code language:
‘lu si pi de’ means ‘make present most us’,
‘re pi ve go’ means ‘make moment life now’,
‘ve fu si go’ means ‘most moment the now’ and
‘go lu na fu’ means ‘now of the us’.
6. What is the code of ‘moment’ in this code language?

7. What is the code of ‘present’ in this code language?

8. What is the code of ‘present of life’?

9. What is the code of ‘us’ in this code language?

10. What is the code of ‘most’ in this code language?

 

 

Check your Answers below:

 

 

  • Directions:(1-5) Study the following information carefully body answer the questions given below.
    1. Question

    In a certain code ‘pollution Control mechanism sulphur’ is written as ‘na li ja pa’, ‘sulphur Nitrozen pollution dangerous’ in written as ‘ta ja li ra’ and ‘Control body pollution dangerous’ is written as ‘sa li na ra’.

    What does ‘li’ stand for?
    Ans: 4
  • 2. Question
    In a certain code ‘pollution Control mechanism sulphur’ is written as ‘na li ja pa’, ‘sulphur Nitrozen pollution dangerous’ in written as ‘ta ja li ra’ and ‘Control body pollution dangerous’ is written as ‘sa li na ra’.
    Which of the following can be written as ‘ja na’?
    Ans: 5
  • 3. Question

    In a certain code ‘pollution Control mechanism sulphur’ is written as ‘na li ja pa’, ‘sulphur Nitrozen pollution dangerous’ in written as ‘ta ja li ra’ and ‘Control body pollution dangerous’ is written as ‘sa li na ra’.

    How will ‘pollution dangerous’ be coded?
    Ans: 2
  • 4. Question

    In a certain code ‘pollution Control mechanism sulphur’ is written as ‘na li ja pa’, ‘sulphur Nitrozen pollution dangerous’ in written as ‘ta ja li ra’ and ‘Control body pollution dangerous’ is written as ‘sa li na ra’.

    What will be the code for ‘mechanism’?
    Ans: 1
  • 5. Question

    In a certain code ‘pollution Control mechanism sulphur’ is written as ‘na li ja pa’, ‘sulphur Nitrozen pollution dangerous’ in written as ‘ta ja li ra’ and ‘Control body pollution dangerous’ is written as ‘sa li na ra’.

    What can be the possible code for ‘Control should body pollution dangerous’?
    Ans:3
    Directions:(6-10) Study the following information carefully body answer the questions given below.
    In a certain code language:
    ‘lu si pi de’ means ‘make present most us’,
    ‘re pi ve go’ means ‘make moment life now’,
    ‘ve fu si go’ means ‘most moment the now’ and
    ‘go lu na fu’ means ‘now of the us’.
    6. Question
    What is the code of ‘moment’ in this code language?
    Ans: 2
     
  • 7. Question
    In a certain code language:
    ‘lu si pi de’ means ‘make present most us’,
    ‘re pi ve go’ means ‘make moment life now’,
    ‘ve fu si go’ means ‘most moment the now’ and
    ‘go lu na fu’ means ‘now of the us’.
    What is the code of ‘present’ in this code language?
    Ans: 1
     
  • 8. Question
    In a certain code language:
    ‘lu si pi de’ means ‘make present most us’,
    ‘re pi ve go’ means ‘make moment life now’,
    ‘ve fu si go’ means ‘most moment the now’ and
    ‘go lu na fu’ means ‘now of the us’.
    What is the code of ‘present of life’?
    Ans: 2
      
  • 9. Question
    In a certain code language:
    ‘lu si pi de’ means ‘make present most us’,
    ‘re pi ve go’ means ‘make moment life now’,
    ‘ve fu si go’ means ‘most moment the now’ and
    ‘go lu na fu’ means ‘now of the us’.
    What is the code of ‘us’ in this code language?
    Ans: 2
  • 10. Question
    In a certain code language:
    ‘lu si pi de’ means ‘make present most us’,
    ‘re pi ve go’ means ‘make moment life now’,
    ‘ve fu si go’ means ‘most moment the now’ and
    ‘go lu na fu’ means ‘now of the us’.
    What is the code of ‘most’ in this code language?
    Ans: 3