Set-3 Spot The Error For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Spot the Error Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

Directions(1-10): Read each sentence to find out whether there is any grammatical error or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is not error, the answer is (5). (Ignore errors of punctuation, if any.)

1. Some of our staff is worried (1) / that as soon as (2) / the project is over they (3) / will lose their jobs. (4) No error (5)

2. If you decide to hold (1) / the function in Kolkata (2) / not much of us (3) / will be able to attend. (4) No error (5)

3. In case you need five people (1) / to run a branch you (2) / should be selected (3) / ten since some may leave. (4) No error (5)

4. Although he approached (1) / many private businesses to invest (2) / in his printing business (3) / nobody of them was interested. (4) No error (5)

5. How can you give up (1) / this job when you are (2) / just about to be (3) / appointed for the position of General Manager ? (4) No error (5)

6. Sugar-sweetened drinks does not (1) /pose any particular health risk, and (2) / are not a unique risk factor (3) / for obesity or heart disease. (4)/ No error (5)

7. Airline managements should note (1) / that the ultimate passenger unfriendliness (2) / is to have their planes crash (3) / due to the adopted of unsafe procedures.(4) / No error (5)

8. Celebrating its ten long years (1) / in the industry, a private entertainment channel (2) / announce a series of (3) / programmes at a press conference. (4) / No error (5)

9. The award ceremony ended (1) / on a note of good cheer (2) / with audiences responding warmly (3) / to its line up of film. (4) / No error (5)

10. The actress was ordered for (1) / wear an alcohol monitoring bracelet and (2) / submit to random weekly drug testing after (3) / she failed to appear for a court date last week. (4) / No error (5)

 

 

Check the Answer below:

 

  • Directions(1-10): Read each sentence to find out whether there is any grammatical error or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is not error, the answer is (5). (Ignore errors of punctuation, if any.)

    1. Question

    Some of our staff is worried (1) / that as soon as (2) / the project is over they (3) / will lose their jobs. (4) No error (5)

    Ans:1

    Replace “is” with “are”.
  • 2. Question

    If you decide to hold (1) / the function in Kolkata (2) / not much of us (3) / will be able to attend. (4) No error (5)

    Ans:3

    Replace “much” with “many”.
  • 3. Question

    In case you need five people (1) / to run a branch you (2) / should be selected (3) / ten since some may leave. (4) No error (5)

    Ans:3

    Replace “should be selected” with “should select”.
  • 4. Question

    Although he approached (1) / many private businesses to invest (2) / in his printing business (3) / nobody of them was interested. (4) No error (5)

    Ans:4

    Replace “nobody” with “none”.
  • 5. Question

    How can you give up (1) / this job when you are (2) / just about to be (3) / appointed for the position of General Manager ? (4) No error (5)

    Ans:5

    The sentence is grammatically correct.
  • 6. Question

    Sugar-sweetened drinks does not (1) /pose any particular health risk, and (2) / are not a unique risk factor (3) / for obesity or heart disease. (4)/ No error (5)

    Ans:1

    ‘Drinks’ is plural. Therefore, ‘does’ should be replaced by ‘do’, which is used with plural nouns.
  • 7. Question

    Airline managements should note (1) / that the ultimate passenger unfriendliness (2) / is to have their planes crash (3) / due to the adopted of unsafe procedures.(4) / No error (5)

    Ans:4

    ‘Adopted’ should be replaced by ‘adoption’ because a noun and not a verb is required here.
  • 8. Question

    Celebrating its ten long years (1) / in the industry, a private entertainment channel (2) / announce a series of (3) / programmes at a press conference. (4) / No error (5)

    Ans:3

    Announce’ should be replaced by ‘announced’ since the announcement was made in the past.
  • 9. Question

    The award ceremony ended (1) / on a note of good cheer (2) / with audiences responding warmly (3) / to its line up of film. (4) / No error (5)

    Ans:3

    An ‘audience’ is a single group of people that are attending a single event. Since the awards show is a single event, ‘audience’ will be used instead of ‘audiences’.
  • 10. Question

    The actress was ordered for (1) / wear an alcohol monitoring bracelet and (2) / submit to random weekly drug testing after (3) / she failed to appear for a court date last week. (4) / No error (5)

    Ans:1

    One can be ordered ‘to’ wear something and not ordered ‘for’ wear something.