Set-30 Coding Decoding For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Coding Decoding Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

Direction (1-5): Study the following information carefully and answer the questions given below.

In a certain coding language,

“Subsidy Majority Internship Class” is written as “K@8   B@9   C#10  A%10”

“Promised Subsidy Fighting Argued” is written as “H#7   A%10  S*9  G@8”

“Untied Fighting Separate Nationally” is written as “D^10    G@8   X$9   C%9 ”

“Majority Separate Promised Minded“ is written as “P@9  D^10  S*9  B@9”

1. Which of the following is the code for “Argued” in this code Language?

2. Which of the following is the code for “Untied” in this code language?

3. Which of the following is the code for “Promised” in this code Language?

4. Which of the following is the code for “Class” in this code language?

5. Which of the following is the code for “Subsidy” in this code language ?

Directions (6-7): Study the following information carefully and answer the questions given below.

In a certain coding language,

“Office Incident Bad” is coded as “che dgh skn”

“Worst Orange Office” is coded as “che bwm fgh”

“Orange Incident Grey” is coded as “ bwm aud skn”

6. Which of the following is the code for “Grey” in this code language?

7. Which of the following is the code for “Bad” in this code language?

Direction (8-10): Study the following information carefully to answer the given questions.

In Certain coded language,

‘88 22 99’ is coded as ‘who are you’

‘99 55 88’ is coded as ‘you are nice’

‘11 55 88 77 33’ is coded as ‘thy nice and you bad’

8. What may be the possible code for ‘thy’?

9. Which of the following may possibly be the code for ‘you no nice’?

10. What is the code for who?

 

Check your Answers below:

 

  1. Direction (1-5): Study the following information carefully and answer the questions given below.

    In a certain coding language,

    “Subsidy Majority Internship Class” is written as “K@8   B@9   C#10  A%10”

    “Promised Subsidy Fighting Argued” is written as “H#7   A%10  S*9  G@8”

    “Untied Fighting Separate Nationally” is written as “D^10    G@8   X$9   C%9 ”

    “Majority Separate Promised Minded“ is written as “P@9  D^10  S*9  B@9”

    1. Question

    Which of the following is the code for “Argued” in this code Language?

    Ans:2

  2. 2. Question

    Which of the following is the code for “Untied” in this code language?

    Ans:5

  3. 3. Question

    Which of the following is the code for “Promised” in this code Language?

    Ans:3

  4. 4. Question

    Which of the following is the code for “Class” in this code language?

    Ans: 4

  5. 5. Question

    Which of the following is the code for “Subsidy” in this code language ?

    Ans:3

    Directions (6-7): Study the following information carefully and answer the questions given below.

    In a certain coding language,

    “Office Incident Bad” is coded as “che dgh skn”

    “Worst Orange Office” is coded as “che bwm fgh”

    “Orange Incident Grey” is coded as “ bwm aud skn”

    6. Question

    Which of the following is the code for “Grey” in this code language?

    Ans:2

  6. 7. Question

    Which of the following is the code for “Bad” in this code language?

    Ans:3

    Direction (8-10): Study the following information carefully to answer the given questions.

    In Certain coded language,

    ‘88 22 99’ is coded as ‘who are you’

    ‘99 55 88’ is coded as ‘you are nice’

    ‘11 55 88 77 33’ is coded as ‘thy nice and you bad’

    8. Question

    What may be the possible code for ‘thy’?

    Ans:5

  7. 9. Question

    Which of the following may possibly be the code for ‘you no nice’?

    Ans:1

  8. 10. Question

    What is the code for who?

    Ans:3