Set-31 Puzzles For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important  Puzzles Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions: (1-5)Twelve persons sitting in two parallel rows, six in each such that they are equidistant from each other. In row 1, B, C, D, E, F, G sits facing South. In row 2, N, O, P, Q, R, S sits facing North. N sits 2nd to the right of S. S sits 3rd to the right of P. O doesn’t faces F. O sits 2nd to the left of S. The person facing O sits to the immediate right of C. Only one person sits between C and E. Two persons sit between B and D. B is not an immediate neighbour of C. Neither C nor B faces R.

1. Who sits 3rd to left of S?

2. What is the position of C with respect to B ?

3. Four of five are alike in a certain way and thus form a group. Which one does not belong to that group?

4. How many persons are there between B and E ?

5. If P faces D in a certain arrangement, then Q faces ?

Directions (6-10): Eight persons P, Q, R & S and J, K, L & M are sitting in two rows namely row 1 & row 2 respectively. Persons in row 1 faces South. Persons in row 2 faces North. Each person in row 1 is facing exactly one person from row 2. Each of the persons are from different places namely Chennai, Mumbai, Hyderabad, Kolkata, Bangalore, Pune, Delhi & Nagpur but not necessarily in the same order. Q sits second to the left of the person, who is opposite to the person from Bangalore. The person from Bangalore is an immediate neighbour of L. L is not from Mumbai, but is an immediate neighbour of the person from Hyderabad. J is not from Hyderabad, but sits opposite to the person from Delhi, who does not sit at any ends. P sits opposite to the person from Pune. R is from Nagpur and is an immediate neighbour of the person from Kolkata. M sits opposite to the person who is an immediate neighbour of R.

6. Which person is from Mumbai ?

7. The person siiting opposite to R is from which place ?

8. K is from which place ?

9. Who sits second to the left of the person from Hyderabad?

10. Four of the five are alike in a certain way, so they form a group. Which one of the following in the below options doesn’t belong to that group ?

 

Check your Answers below:

 

 

  • Directions [Set of 5 questions] Twelve persons sitting in two parallel rows, six in each such that they are equidistant from each other. In row 1, B, C, D, E, F, G sits facing South. In row 2, N, O, P, Q, R, S sits facing North. N sits 2nd to the right of S. S sits 3rd to the right of P. O doesn’t faces F. O sits 2nd to the left of S. The person facing O sits to the immediate right of C. Only one person sits between C and E. Two persons sit between B and D. B is not an immediate neighbour of C. Neither C nor B faces R.

    1. Question

    Who sits 3rd to left of  S?

    Ans:3
  • 2. Question

    What is the position of C with respect to B ?

    Ans:4
  • 3. Question

    Four of five are alike in a certain way and thus form a group. Which one does not belong to that group?

    Ans:4
  • 4. Question

    How many persons are there between B and E ?

    Ans:4
  • 5. Question

    If P faces D in a certain arrangement, then Q faces ?

    Ans:5

    Directions (6-10): Eight persons P, Q, R & S and J, K, L & M are sitting in two rows namely row 1 & row 2 respectively. Persons in row 1 faces South. Persons in row 2 faces North. Each person in row 1 is facing exactly one person from row 2. Each of the persons are from different places namely Chennai, Mumbai, Hyderabad, Kolkata, Bangalore, Pune, Delhi & Nagpur but not necessarily in the same order. Q sits second to the left of the person, who is opposite to the person from Bangalore. The person from Bangalore is an immediate neighbour of L. L is not from Mumbai, but is an immediate neighbour of the person from Hyderabad. J is not from Hyderabad, but sits opposite to the person from Delhi, who does not sit at any ends. P sits opposite to the person from Pune. R is from Nagpur and is an immediate neighbour of the person from Kolkata. M sits opposite to the person who is an immediate neighbour of R.

    6. Question

    Which person is from Mumbai ?

    Ans:1
  • 7. Question

    The person siiting opposite to R is from which place ?

    Ans:3
  • 8. Question

    K is from which place ?

    Ans:4
  • 9. Question

    Who sits second to the left of the person from Hyderabad?

    Ans:3
  • 10. Question

    Four of the five are alike in a certain way, so they form a group. Which one of the following in the below options doesn’t belong to that group ?

    Ans:5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.