Set-33 Puzzles For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important  Puzzles Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions (1-5): Study the following information carefully and answer the questions given below:

Eight persons M, N, O, P, Q, R, S and T are sitting in a straight line facing north direction. Their ages are 12, 15, 17, 18, 26, 30, 34 and 40 but not necessarily in the same order. O’s age is a multiple of 6 but not a multiple of 5 and sits to the immediate right of N. One person sits between O and T and T is 26 years old. T is not a neighbor of N. The sum of the ages of O and M is equal to R. Q is elder than R and younger to N. Two persons sit between T and S. O is elder than P who is not 12 years old. The number of persons sitting between O and P is same as the persons sitting between P and R. The sum of ages of P and the person who sits to the immediate right of P is 49.

1. Who among the following is the eldest person in the group?

2. What is sum of the age of Q and S?

3. Which of the following pairs sit at the corners?

4. Which of the following combination is correct?

5. Which of the following is TRUE regarding this arrangement?

Directions (6-10): Study the following information carefully and answer the questions given below:

Eight persons A, B, C, D, E, F, G and H were born in the same month but on different dates i.e. 3rd, 6th, 8th, 9th, 12th, 14th, 17th and 20th not necessarily in the same order. A was born on a date which is multiple of 3. At least two persons are elder than A. D is 5 days younger to F, and both are younger to A. H is 6 days older than G. The number of person born between A and D is same as between E and H. B is elder than C.

6. Who among the following was born on 14th?

7. Which of the following combination is correct?

8. How many persons were younger to H?

9. C was born on which of the following date?

10. Who among the following is not elder than F?

 

Check your Answers below:

 

 

  • Directions (1-5): Study the following information carefully and answer the questions given below:

    Eight persons M, N, O, P, Q, R, S and T are sitting in a straight line facing north direction. Their ages are 12, 15, 17, 18, 26, 30, 34 and 40 but not necessarily in the same order. O’s age is a multiple of 6 but not a multiple of 5 and sits to the immediate right of N. One person sits between O and T and T is 26 years old. T is not a neighbor of N. The sum of the ages of O and M is equal to R. Q is elder than R and younger to N. Two persons sit between T and S. O is elder than P who is not 12 years old. The number of persons sitting between O and P is same as the persons sitting between P and R. The sum of ages of P and the person who sits to the immediate right of P is 49.

    1. Question

    Who among the following is the eldest person in the group?

    Ans:5

  • 2. Question

    What is sum of the age of Q and S?

    Ans:4
  • 3. Question

    Which of the following pairs sit at the corners?

      Ans:3
  • 4. Question

    Which of the following combination is correct?

    Ans:4
  • 5. Question

    Which of the following is TRUE regarding this arrangement?

    Ans:3

    Directions (6-10): Study the following information carefully and answer the questions given below:

    Eight persons A, B, C, D, E, F, G and H were born in the same month but on different dates i.e. 3rd, 6th, 8th, 9th, 12th, 14th, 17th and 20th not necessarily in the same order. A was born on a date which is multiple of 3. At least two persons are elder than A. D is 5 days younger to F, and both are younger to A. H is 6 days older than G. The number of person born between A and D is same as between E and H. B is elder than C.

    6. Question

    Who among the following was born on 14th?

    Ans:2

  • 7. Question

    Which of the following combination is correct?

    Ans:3
  • 8. Question

    How many persons were younger to H?

      Ans:2
  • 9. Question

    C was born on which of the following date?

      Ans:4
  • 10. Question

    Who among the following is not elder than F?

    Ans:3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.