Set-34 Puzzles For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important  Puzzles Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions (1-5): Eight employees Abha, Biren, Chandan, Daksh, Esha, Fiza, Geeta and Hina sit around a square table to attend a meeting. Four of them sit at middle of each side of table and rest four of them sit at each corner of the table. Each of them faces towards the centre of the table.
i)Biren sits second to the right of Daksh and exactly opposite to Abha
ii)Fiza sits opposite to Hina and both of them sit at the corner
iii)Chandan sit to the immediate right of Geeta. Geeta and Biren sit at the same row

1. Who sits second to the right of Chandan?

2. If Fiza sits to the immediate right of Daksh, who sits third to the left of Hina?

3. Who sits opposite to Geeta?

4. Who sits third to the left of Abha?

5. Who are the neighbours of Esha?

Directions (6-10): Seven boxes M, N, O, P, Q, R and S of different colors Red, Blue, Pink, Yellow, Green, Purple, white, not necessarily in the same order. They are stacked one above the other.

1. Pink box is immediately above yellow box. Pink box is not placed at the top.
2. More than two boxes are kept above N.
3. Blue box is kept between green box and purple box, and all these three boxes are kept at consecutive positions.
4. R is not a Red colored box.
5. Q is between S and R, and all these three boxes are kept at consecutive positions.
6. Four boxes are placed between purple box and the top box M.
7. Neither S nor R are purple in color. S is not at the bottom.
8. O is between M and P, and all these three boxes are kept at consecutive positions. N is neither white nor purple in color.

6. Which among the following box is Green in color?

7. There are two boxes in between box Q and box _______

8. Which among the following statements is true?

9. What is the color of Box O?

10. How many boxes are between O and R?

 

Check your Answers below:

 

 

  • Directions (1-5): Eight employees Abha, Biren, Chandan, Daksh, Esha, Fiza, Geeta and Hina sit around a square table to attend a meeting. Four of them sit at middle of each side of table and rest four of them sit at each corner of the table. Each of them faces towards the centre of the table.
    i)Biren sits second to the right of Daksh and exactly opposite to Abha
    ii)Fiza sits opposite to Hina and both of them sit at the corner
    iii)Chandan sit to the immediate right of Geeta. Geeta and Biren sit at the same row

    1. Question

    Who sits second to the right of Chandan?

    Ans: 2

  • 2. Question

    If Fiza sits to the immediate right of Daksh, who sits third to the left of Hina?

    Ans: 5
  • 3. Question

    Who sits opposite to Geeta?

    Ans: 4
  • 4. Question

    Who sits third to the left of Abha?

    Ans: 4
  • 5. Question

    Who are the neighbours of Esha?

    Ans: 4

    Directions (6-10): Seven boxes M, N, O, P, Q, R and S of different colors Red, Blue, Pink, Yellow, Green, Purple, white, not necessarily in the same order. They are stacked one above the other.

    1. Pink box is immediately above yellow box. Pink box is not placed at the top.
    2. More than two boxes are kept above N.
    3. Blue box is kept between green box and purple box, and all these three boxes are kept at consecutive positions.
    4. R is not a Red colored box.
    5. Q is between S and R, and all these three boxes are kept at consecutive positions.
    6. Four boxes are placed between purple box and the top box M.
    7. Neither S nor R are purple in color. S is not at the bottom.
    8. O is between M and P, and all these three boxes are kept at consecutive positions. N is neither white nor purple in color.

    6. Question

    Which among the following box is Green in color?

    Ans: 3

  • 7. Question

    There are two boxes in between box Q and box _______

    Ans: 4
  • 8. Question

    Which among the following statements is true?

    Ans: 3
  • 9. Question

    What is the color of Box O?

    Ans: 5
  • 10. Question

    How many boxes are between O and R?

    Ans:1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.