Set-35 Puzzles For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important  Puzzles Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions:(1-5) Study the following information carefully and answer the questions given below:

Eight persons A, B, C, D, E, F, G and H, their ages are i.e. 20, 24, 27, 31, 36, 38, 45 and 51 but not necessarily in the same order. They test their I.Q. and got a rank from 1 to 8. The person having the best I.Q. got the 1st rank and the person who has the worst I.Q. got the 8th rank. G’s age is a multiple of 4 and at least one person has a better I.Q. than G. The sum of the ages of D and H is 51. D has a better I.Q. than H. E is 38 years old. The difference of the ages of C and F is 3 years. F is elder than C. B has a better I.Q. than A.

(Note: Their I.Q.’s are in a way such that the one who is the youngest got the 1st rank in I.Q. and the one who is the 2nd youngest got 2nd rank and so on means the one who is the eldest got the last rank i.e., 8th rank in I.Q.)

1. Who is the eldest in the group?

2. How many persons have better I.Q. than G?

3. What is the age of H?

4. Which of the following combination of Person: Age is correct?

5. Arrange the persons according to their 1st to 8th I.Q. rank from left to right?

Directions:(6-10) Answer the following question based on the information given below.

The monthly income data of six richest people in India is provided with the nature of Business of all the six people. The Business are ‘Telecom’, ‘Manufacturing’, ‘Banking’, ‘Retail’, ‘Finance’ and ‘Colonizer’.
The person’s names are Ambani, Birla, Tata, Murthi, Gates and Steve.
The incomes from the Business are 300cr, 250cr, 200cr, 175cr, 150cr and 100cr.
Gates’s business is Banking and its income is 150cr. Steve’s business is Retail and its income is 250cr. Manufacturing business person is not Ambani and did income of 300cr. Birla’s business did income of 175cr and his business is not Finance.
Murthi’s business is Telecom and it does not have the lowest income.

6. Whose business is ‘Manufacturing’?

7. Who business is ‘Colonizer’?

8. Which business’s income is 175cr?

9. How much was the income of Telecom business?

10. What is the nature of Ambani business?

 

Check your Answers below:

 

  1. Directions:(1-5) Study the following information carefully and answer the questions given below:

    Eight persons A, B, C, D, E, F, G and H, their ages are i.e. 20, 24, 27, 31, 36, 38, 45 and 51 but not necessarily in the same order. They test their I.Q. and got a rank from 1 to 8. The person having the best I.Q. got the 1st rank and the person who has the worst I.Q. got the 8th rank. G’s age is a multiple of 4 and at least one person has a better I.Q. than G. The sum of the ages of D and H is 51. D has a better I.Q. than H. E is 38 years old. The difference of the ages of C and F is 3 years. F is elder than C. B has a better I.Q. than A.

    (Note: Their I.Q.’s are in a way such that the one who is the youngest got the 1st rank in I.Q. and the one who is the 2nd youngest got 2nd rank and so on means the one who is the eldest got the last rank i.e., 8th rank in I.Q.)

    1. Question

    Who is the eldest in the group?

    Ans:1

  2. 2. Question

    How many persons have better I.Q. than G?

    Ans:5
  3. 3. Question

    What is the age of H?

    Ans:1
  4. 4. Question

    Which of the following combination of Person: Age is correct?

      Ans:2
  5. 5. Question

    Arrange the persons according to their 1st to 8th I.Q. rank from left to right?

      Ans:4

    Directions:(6-10) Answer the following question based on the information given below.

    The monthly income data of six richest people in India is provided with the nature of Business of all the six people. The Business are ‘Telecom’, ‘Manufacturing’, ‘Banking’, ‘Retail’, ‘Finance’ and ‘Colonizer’.
    The person’s names are Ambani, Birla, Tata, Murthi, Gates and Steve.
    The incomes from the Business are 300cr, 250cr, 200cr, 175cr, 150cr and 100cr.
    Gates’s business is Banking and its income is 150cr. Steve’s business is Retail and its income is 250cr. Manufacturing business person is not Ambani and did income of 300cr. Birla’s business did income of 175cr and his business is not Finance.
    Murthi’s business is Telecom and it does not have the lowest income.

    6. Question

    Whose business is ‘Manufacturing’?

    Ans:3

  6. 7. Question

    Who business is ‘Colonizer’?

    Ans:2
  7. 8. Question

    Which business’s income is 175cr?

    Ans:2
  8. 9. Question

    How much was the income of Telecom business?

      Ans:1
  9. 10. Question

    What is the nature of Ambani business?

    Ans:3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.