Set-4 Puzzles For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important  Puzzles Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

Directions(1-5):Study the following information carefully and answer the question that follow:

Lanka, Pavan, Qayyam, Ravan, Sita, Tataka and Wali are standing in a straight line looking at the North, not necessarily in the same order. Lanka is standing fourth to the right of Pavan. Qayyam stands second to the right of Lanka. Ravan is not standing immediately next to Lanka but stands to the immediate right of Sita. Wali stands second to the right of Tataka.

1. Who is standing to the immediate right of Wali?

2. How many persons are standing between Qayyam and Sita?

3. Who is standing to the extreme end of the row?

4. Where is Lanka with respect to Ravan?

5. If all the persons in the group are made to sit from left to right in the alphabetical order of their names, the positions of how many people will change?

Directions(6-10):Study the following information carefully and answer the questions that follow:

Eight MLAs – Raj, Remo, Radha, Randhir, Ram, Rahul, Rani and Rakesh are sitting around a square table. 2 of the MLAs are from Rajasthan. 4 of the MLAs are Hindu. They sit in accordance with the following rules:
There is only one Hindu on each side.
The two MLAs from Rajasthan sit on the same side of the table.
The two women sit on the same side of the table.
When you start with Remo and walk in the anticlockwise direction, you will find 1 MLA before you reach Rahul.
Remo is a Hindu.
Rani is on the side facing the Rajasthani MLAs.
Ram and Rakesh are facing each other and neither of them are from Rajasthan and neither of them is Hindu.
When you start with Radha and walk in the anticlockwise direction, you will find 2 MLAs before you reach Raj.
Rahul is not a Hindu but he sits between 2 Hindu MLAs.

6. Who is sitting to the immediate left of Rani?

7. Who among the following is a Rajasthani MLA?

8. Who is sitting second to the left of Randhir?

9. How many MLAs are sitting between Rahul and Rani in the clockwise direction?

10. The religion of how many MLAs can’t be definitely identified?

 

 

Check your Answers below:

 

 

  • Directions(1-5):Study the following information carefully and answer the question that follow:

    Lanka, Pavan, Qayyam, Ravan, Sita, Tataka and Wali are standing in a straight line looking at the North, not necessarily in the same order. Lanka is standing fourth to the right of Pavan. Qayyam stands second to the right of Lanka. Ravan is not standing immediately next to Lanka but stands to the immediate right of Sita. Wali stands second to the right of Tataka.

    1. Question

    Who is standing to the immediate right of Wali?

    Ans:1
  • 2. Question

    How many persons are standing between Qayyam and Sita?

    Ans:5
  • 3. Question

    Who is standing to the extreme end of the row?

    Ans:2
  • 4. Question

    Where is Lanka with respect to Ravan?

    Ans:4
  • 5. Question

    If all the persons in the group are made to sit from left to right in the alphabetical order of their names, the positions of how many people will change?

    Ans:5

    Directions(6-10):Study the following information carefully and answer the questions that follow:

    Eight MLAs – Raj, Remo, Radha, Randhir, Ram, Rahul, Rani and Rakesh are sitting around a square table. 2 of the MLAs are from Rajasthan. 4 of the MLAs are Hindu. They sit in accordance with the following rules:
    There is only one Hindu on each side.
    The two MLAs from Rajasthan sit on the same side of the table.
    The two women sit on the same side of the table.
    When you start with Remo and walk in the anticlockwise direction, you will find 1 MLA before you reach Rahul.
    Remo is a Hindu.
    Rani is on the side facing the Rajasthani MLAs.
    Ram and Rakesh are facing each other and neither of them are from Rajasthan and neither of them is Hindu.
    When you start with Radha and walk in the anticlockwise direction, you will find 2 MLAs before you reach Raj.
    Rahul is not a Hindu but he sits between 2 Hindu MLAs.

    6. Question

    Who is sitting to the immediate left of Rani?

    Ans:5
  • 7. Question

    Who among the following is a Rajasthani MLA?

    Ans:4
  • 8. Question

    Who is sitting second to the left of Randhir?

    Ans:5
  • 9. Question

    How many MLAs are sitting between Rahul and Rani in the clockwise direction?

    Ans:5
  • 10. Question

    The religion of how many MLAs can’t be definitely identified?

    Ans:3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.