Set-40 Puzzles For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important  Puzzles Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

Directions:(1-5) Study the following information carefully and answer the questions given below:

Seven start-ups – A, B, C, D, E, F and G, started in different years and in different months each.
• G was the first among all to start, in 1990.
• No start-up was started between E and A, with A been started after E and in September.
• B started in March month of 1998 and the last start-up started in 2017.
• C started four years after F, in June and D started 10 years before E, in a month with even number of days.
• Number of start-ups which started after B are equal to that started before B.
• E started either in 2013 or in 2000, in a month with odd numbered days.
• One start-up was started between those which were started in January and March. No start-up started in November.
• The one which started in April is at a gap of 1 year from the one which started in January.
• C started before D, in a month with even numbered days.

.1. When was C started?

2. In which of the following month possibly E must have been started?

I: May
II: January
III: December
IV: February

3. Which start-up started in April?

4. At a difference of how many years did D and C start?

5. In which year and month respectively, F started?

Directions:(6-10) Study the following information carefully and answer the questions given below:

8 friends A, B, C, D, E, F, G & H are comparing their marks. No two friends have same marks. We have following information regarding their marks.
• B’s marks is 94 which is not the highest.
• C’s marks is 84 & is more than at least 4 of the given friends.
• Only one person’s marks is less than E’s marks.
• One person’s marks lie between D & F’s marks.
• Both F & D’s marks is less than C’s marks.
• G’s marks are more than H’s marks and there is no person between them as per ranking according to their marks.
• A’s marks is not the highest.

6. What can be F’s marks?

7. How many people’s marks is/are more than A’s marks?

8. Four of the following are alike in some way. Find the odd one?

9. Who has the 3rd highest marks?

10. For how many peoples, their marks lie between E’s & H’s marks?

 

Check your Answers below:

 

  1. Directions:(1-5) Seven start-ups – A, B, C, D, E, F and G, started in different years and in different months each.

    • G was the first among all to start, in 1990.
    • No start-up was started between E and A, with A been started after E and in September.
    • B started in March month of 1998 and the last start-up started in 2017.
    • C started four years after F, in June and D started 10 years before E, in a month with even number of days.
    • Number of start-ups which started after B are equal to that started before B.
    • E started either in 2013 or in 2000, in a month with odd numbered days.
    • One start-up was started between those which were started in January and March. No start-up started in November.
    • The one which started in April is at a gap of 1 year from the one which started in January.
    • C started before D, in a month with even numbered days.

    1. Question

    When was C started?

     

    Ans:3

  2. 2. Question

    In which of the following month possibly E must have been started?

    I: May
    II: January
    III: December
    IV: February

    Ans:4
  3. 3. Question

    Which start-up started in April?

    Ans:2
  4. 4. Question

    At a difference of how many years did D and C start?

    Ans:1
  5. 5. Question

    In which year and month respectively, F started?

    Ans:2

    Directions:(6-10) 8 friends A, B, C, D, E, F, G & H are comparing their marks. No two friends have same marks. We have following information regarding their marks.

    • B’s marks is 94 which is not the highest.
    • C’s marks is 84 & is more than at least 4 of the given friends.
    • Only one person’s marks is less than E’s marks.
    • One person’s marks lie between D & F’s marks.
    • Both F & D’s marks is less than C’s marks.
    • G’s marks are more than H’s marks and there is no person between them as per ranking according to their marks.
    • A’s marks is not the highest.

    6. Question

    What can be F’s marks?

    Ans:2

  6. 7. Question

    How many people’s marks is/are more than A’s marks?

    Ans:3
  7. 8. Question

    Four of the following are alike in some way. Find the odd one?

    Ans: 5
  8. 9. Question

    Who has the 3rd highest marks?

    Ans:3
  9. 10. Question

    For how many peoples, their marks lie between E’s & H’s marks?

    Ans:5