Set-5 Coding Decoding For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Coding Decoding Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

Directions:(1-5) Study the information below and answer the given questions:
In a certain code ‘cat on hat’ is coded as ‘ilo pe ihe’;
‘hat off milk’ is coded as ‘ihe zo okh’;
‘milk is cat’ is coded as ‘okh ma ilo’ and
‘on crying hat’ is coded as ‘pe rci ihe’.
1. How will ‘crying hat on milk’ be coded?

2. What is the code for ‘hat’?

3. What can be the code for ‘is the cat’?

4. What can be the code for ‘cat goes on’?

5. What is the code for ‘milk’?

Directions:(6-10) Study the information below and answer the given questions:

In a certain code, ‘za la ka ga’ is code for ‘Ram wants to go’,
‘za fa sa na ‘ is code for ‘Sita wants the Shahrukh’ ,
‘na la da sa’ is a code for ‘ Sita Ram looks Shahrukh’ ,
and ‘wa sa za da’ is code for ‘looks Shahrukh wants delhi’.
6. Which of the following is the code for ‘looks’?

7. What does the code ‘wa’ stand for ?

8. Which of the following is the code for ‘sita’?

9. What is the code of ‘wants’ in the code language?

10. Which of the following is the code for ‘go’?

 

Check your Answers below:

 

 

  • Directions:(1-5) Study the information below and answer the given questions:
    In a certain code ‘cat on hat’ is coded as ‘ilo pe ihe’;
    ‘hat off milk’ is coded as ‘ihe zo okh’;
    ‘milk is cat’ is coded as ‘okh ma ilo’ and
    ‘on crying hat’ is coded as ‘pe rci ihe’.
    1. Question
    How will ‘crying hat on milk’ be coded?
    Ans:5
  • 2. Question
    In a certain code ‘cat on hat’ is coded as ‘ilo pe ihe’;
    ‘hat off milk’ is coded as ‘ihe zo okh’;
    ‘milk is cat’ is coded as ‘okh ma ilo’ and
    ‘on crying hat’ is coded as ‘pe rci ihe’.
    What is the code for ‘hat’?
    Ans:2
  • 3. Question
    In a certain code ‘cat on hat’ is coded as ‘ilo pe ihe’;
    ‘hat off milk’ is coded as ‘ihe zo okh’;
    ‘milk is cat’ is coded as ‘okh ma ilo’ and
    ‘on crying hat’ is coded as ‘pe rci ihe’.
    What can be the code for ‘is the cat’?
    Ans:4
  • 4. Question
    In a certain code ‘cat on hat’ is coded as ‘ilo pe ihe’;
    ‘hat off milk’ is coded as ‘ihe zo okh’;
    ‘milk is cat’ is coded as ‘okh ma ilo’ and
    ‘on crying hat’ is coded as ‘pe rci ihe’.
    What can be the code for ‘cat goes on’?
    Ans:2
  • 5. Question
    In a certain code ‘cat on hat’ is coded as ‘ilo pe ihe’;
    ‘hat off milk’ is coded as ‘ihe zo okh’;
    ‘milk is cat’ is coded as ‘okh ma ilo’ and
    ‘on crying hat’ is coded as ‘pe rci ihe’.
    What is the code for ‘milk’?
    Ans:1
    Directions:(6-10) Study the information below and answer the given questions:
  • 6. Question
    In a certain code, ‘za la ka ga’ is code for ‘Ram wants to go’,
    ‘za fa sa na ‘ is code for ‘Sita wants the Shahrukh’ ,
    ‘na la da sa’ is a code for ‘ Sita Ram looks Shahrukh’ ,
    and ‘wa sa za da’ is code for ‘looks Shahrukh wants delhi’.
    Which of the following is the code for ‘looks’?
    Ans:2
  • 7. Question
    In a certain code, ‘za la ka ga’ is code for ‘Ram wants to go’,
    ‘za fa sa na ‘ is code for ‘Sita wants the Shahrukh’ ,
    ‘na la da sa’ is a code for ‘ Sita Ram looks Shahrukh’ ,
    and ‘wa sa za da’ is code for ‘looks Shahrukh wants delhi’.
    What does the code ‘wa’ stand for ?
    Ans:4
  • 8. Question
    In a certain code, ‘za la ka ga’ is code for ‘Ram wants to go’,
    ‘za fa sa na ‘ is code for ‘Sita wants the Shahrukh’ ,
    ‘na la da sa’ is a code for ‘ Sita Ram looks Shahrukh’ ,
    and ‘wa sa za da’ is code for ‘looks Shahrukh wants delhi’.
    Which of the following is the code for ‘sita’?
    Ans:4
  • 9. Question
    In a certain code, ‘za la ka ga’ is code for ‘Ram wants to go’,
    ‘za fa sa na ‘ is code for ‘Sita wants the Shahrukh’ ,
    ‘na la da sa’ is a code for ‘ Sita Ram looks Shahrukh’ ,
    and ‘wa sa za da’ is code for ‘looks Shahrukh wants delhi’.
    What is the code of ‘wants’ in the code language?
    Ans:1
  • 10. Question
    In a certain code, ‘za la ka ga’ is code for ‘Ram wants to go’,
    ‘za fa sa na ‘ is code for ‘Sita wants the Shahrukh’ ,
    ‘na la da sa’ is a code for ‘ Sita Ram looks Shahrukh’ ,
    and ‘wa sa za da’ is code for ‘looks Shahrukh wants delhi’.
    Which of the following is the code for ‘go’?
    Ans:2