Set-5 Phrase Replacement For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,

We are providing the most important Phrase Replacement for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Direction(1-10):In each of the following questions, a part of the sentence is given in bold. From the given options choose the one which best replaces this part.

1. Despite of their political differences, all the political parties supported the cross LOC strikes by the army.

2. The terrorists should get mostly severe punishment.

3. Shyam likes you. Isn’t he?

4. Mohan’s salary is so less that he finds it difficult to make both ends meet.

5. The newcomer presented an enigma—a Frenchman in a British uniform quartered as the Indian troops.

6. Have you studied during the exams, you would have passed.

7. Despite of Joe Roots century, England lost the match.

8. Sanjay would have been the topper, had he scored two more marks.

9. Ram didn’t knew that Mohan and Shyam are brothers.

10. Suyash had occupying this house for over 20 years and has no intention of vacating it now.

 

 

Check your Answers below:

 

 

  • Direction(1-10):In each of the following questions, a part of the sentence is given in bold. From the given options choose the one which best replaces this part.

    1. Question

    Despite of their political differences, all the political parties supported the cross LOC strikes by the army.

    Ans:4
    ‘of’ is used with in spite. Hence we used either use ‘In spite of’ or just despite.
    Hence option d is correct.
  • 2. Question

    The terrorists should get mostly severe punishment.

    Ans:2
    The correct usage is “The terrorist should be punished most severely”. Hence option b is correct.
  • 3. Question

    Shyam likes you. Isn’t he?

      Ans:1
    The author is asking a question about Shyam. Moreover the sentence is in present tense. So the correct phrase would be ‘doesn’t he ?’
  • 4. Question

    Mohan’s salary is so less that he finds it difficult to make both ends meet.

    Ans:5
    The given sentence is grammatically correct. Hence option e is the correct answer.
  • 5. Question

    The newcomer presented an enigma—a Frenchman in a British uniform quartered as the Indian troops.

    Ans:2
    The correct usage is ‘quartered with the’. Hence, Option b is the correct answer.
  • 6. Question

    Have you studied during the exams, you would have passed.

    Ans:2
    The requirement is to study first so that you can score better. So, studying has to be done before passing. Thus, to indicate this time reference, the correct sentence should be : “Had you studied during the exams, you would have passed”. Hence option ‘B’ is correct.
  • 7. Question

    Despite of Joe Roots century, England lost the match.

    Ans:1
    The correct way of constructing such comparisons is ‘despite’ or ‘In spite of’.
    In the original sentence, ‘despite’ is followed by ‘of’ which makes it incorrect. Also amongst the options, ‘inspite of’ is not available. Hence in the given question option A is correct.
  • 8. Question

    Sanjay would have been the topper, had he scored two more marks.

    Ans:5
    The sentence is grammatically correct. Hence, the correct answer is option e.
  • 9. Question

    Ram didn’t knew that Mohan and Shyam are brothers.

    Ans:2
    ‘Didn’t’ is always followed by a simple present verb which is not the case in the original sentence.
    The correct usage should be ‘didn’t know’. Hence option b is the correct answer.
  • 10. Question

    Suyash had occupying this house for over 20 years and has no intention of vacating it now.

    Ans:2
    The sentence implies that Suyash is still occupying this house. So, past perfect and past perfect continuous tense is straight forwardly incorrect. Since Suyash is singular, ‘have’ and ‘have been’ are also incorrect.
    The correct usage would be “Suyash has been occupying this house for over 20 years and has no intention of vacating it now.” Hence option B is correct.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.