Set-5 Puzzles For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important  Puzzles Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions(1-5):Study the following information carefully to answer the given questions.
Six friends A, B, C, D, E, F are sitting in a straight line (not necessarily in the same order) maintaining a similar gap between them. Everyone is facing north.
• E and F are sitting at the extreme ends of the line.
• The number of people sitting right to D is equal to the number of people sitting left to A.
• C is sitting 4th to the right of E.

1. What is the position of B with respect to F?

2. The position of how many persons could be exactly determined?

3. What is the position of A with respect to E?

4. If C, E exchanged their positions, what would be the position of B with respect to E?

5. If D is sitting next to C, what would be the position of A with respect to F?

Directions(6-10):Study the following information carefully to answer the given questions.

Eight persons A, B, C, D, E, F, G, H are to be seated on a circular table.
A)D is to the immediate right of H.
2)G is not next to either C or E.
3)H is to the immediate right of E who is sitting opposite to C.
4)F and H are sitting opposite to each other.

6. How many sitting arrangements are possible with the given information?

7. Who is sitting opposite to A?

8. If G is sitting to the immediate left of A, then who is sitting to the immediate right of B?

9. Who is sitting between G and C?

10. Who is sitting to the immediate left of E?

 

 

Check your Answers below:

 

  1. Directions(1-5):Study the following information carefully to answer the given questions.
    Six friends A, B, C, D, E, F are sitting in a straight line (not necessarily in the same order) maintaining a similar gap between them. Everyone is facing north.
    • E and F are sitting at the extreme ends of the line.
    • The number of people sitting right to D is equal to the number of people sitting left to A.
    • C is sitting 4th to the right of E.

    1. Question

    what is the position of B with respect to F?

    Ans:3
  2. 2. Question

    The position of how many persons could be exactly determined?

    Ans:2
  3. 3. Question

    What is the position of A with respect to E?

      Ans:5
  4. 4. Question

    If C, E exchanged their positions, what would be the position of B with respect to E?

      Ans:1
  5. 5. Question

    If D is sitting next to C, what would be the position of A with respect to F?

    Ans:1
  6. Directions(6-10):Study the following information carefully to answer the given questions.

    Eight persons A, B, C, D, E, F, G, H are to be seated on a circular table.
    A)D is to the immediate right of H.
    2)G is not next to either C or E.
    3)H is to the immediate right of E who is sitting opposite to C.
    4)F and H are sitting opposite to each other.

    6. Question

    How many sitting arrangements are possible with the given information?

    Ans:2
  7. 7. Question

    Who is sitting opposite to A?

    Ans:1
  8. 8. Question

    If G is sitting to the immediate left of A, then who is sitting to the immediate right of B?

      Ans:1
  9. 9. Question

    Who is sitting between G and C?

    Ans:3
  10. 10. Question

    Who is sitting to the immediate left of E?

    Ans:5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.