Set-6 Coding Decoding For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Coding Decoding Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

Directions:(1-5) Study the following information carefully and answer the questions which follow–In a certain code language,

‘century spectacular growth powered’ is written as ‘su da nic ki’,
‘internal powered combustion engine’ is written as ‘phi ra tic da’,
‘automobile engine growth industry’ is written as ‘tic gi ki mo’,
‘industry taking combustion century’ is written as ‘zo nic phi gi’.
1. Which of the following may be the possible code for ‘team spectacular automobile powered’?

2. What is the code for ‘spectacular’?

3. Which of the following is the code for ‘internal industry growth’?

4. What does ‘mo’ stand for?

5. Which of the following is represented by the code ‘da phi nic’?

Directions:(6-10) Study the following information to answer the given questions.
In a certain code language,
‘vitu ritu Kitu nitu’ is written as `ga mo ti su’
‘jitu kinu vitu sinu vinu’, is written as ‘ki zo mo ye na’
‘nitu kinu renu beki’ is written as `zo ra ti da’
‘renu reki ritu sinu’ is written as `da ga nic ki’.
6. What is the code for ‘vinu’?

7. What does `su’ stand for?

8. What is the code for ‘beki vitu reki’?

9. Which of the following does `ki ti na’ stand for?

10. Which of the following may represent ‘record rate ritu vitu’?

 

 

Check your Answers below:

 

 

  • Directions:(1-5) Study the following information to answer the given question.
    In a certain code language,
    ‘century spectacular growth powered’ is written as ‘su da nic ki’,
    ‘internal powered combustion engine’ is written as ‘phi ra tic da’,
    ‘automobile engine growth industry’ is written as ‘tic gi ki mo’,
    ‘industry taking combustion century’ is written as ‘zo nic phi gi’.
    1. Question
    Which of the following may be the possible code for ‘team spectacular automobile powered’?
    Ans:3

  • 2. Question
    In a certain code language,
    ‘century spectacular growth powered’ is written as ‘su da nic ki’,
    ‘internal powered combustion engine’ is written as ‘phi ra tic da’,
    ‘automobile engine growth industry’ is written as ‘tic gi ki mo’,
    ‘industry taking combustion century’ is written as ‘zo nic phi gi’.
    What is the code for ‘spectacular’?
    Ans:2

  • 3. Question
    In a certain code language,
    ‘century spectacular growth powered’ is written as ‘su da nic ki’,
    ‘internal powered combustion engine’ is written as ‘phi ra tic da’,
    ‘automobile engine growth industry’ is written as ‘tic gi ki mo’,
    ‘industry taking combustion century’ is written as ‘zo nic phi gi’.
    Which of the following is the code for ‘internal industry growth’?
    Ans:4

  • 4. Question
    In a certain code language,
    ‘century spectacular growth powered’ is written as ‘su da nic ki’,
    ‘internal powered combustion engine’ is written as ‘phi ra tic da’,
    ‘automobile engine growth industry’ is written as ‘tic gi ki mo’,
    ‘industry taking combustion century’ is written as ‘zo nic phi gi’.
    What does ‘mo’ stand for?
    Ans:3

  • 5. Question
    In a certain code language,
    ‘century spectacular growth powered’ is written as ‘su da nic ki’,
    ‘internal powered combustion engine’ is written as ‘phi ra tic da’,
    ‘automobile engine growth industry’ is written as ‘tic gi ki mo’,
    ‘industry taking combustion century’ is written as ‘zo nic phi gi’.
    Which of the following is represented by the code ‘da phi nic’?
    Ans:3

    Directions:(6-10) Study the following information to answer the given questions.

    In a certain code language,
    ‘vitu ritu Kitu nitu’ is written as `ga mo ti su’
    ‘jitu kinu vitu sinu vinu’, is written as ‘ki zo mo ye na’
    ‘nitu kinu renu beki’ is written as `zo ra ti da’
    ‘renu reki ritu sinu’ is written as `da ga nic ki’.
    6. Question
    What is the code for ‘vinu’?
     Ans:5

  • 7. Question
    In a certain code language,
    ‘vitu ritu Kitu nitu’ is written as `ga mo ti su’
    ‘jitu kinu vitu sinu vinu’, is written as ‘ki zo mo ye na’
    ‘nitu kinu renu beki’ is written as `zo ra ti da’
    ‘renu reki ritu sinu’ is written as `da ga nic ki’.
    What does `su’ stand for?
    Ans:4

  • 8. Question
    In a certain code language,
    ‘vitu ritu Kitu nitu’ is written as `ga mo ti su’
    ‘jitu kinu vitu sinu vinu’, is written as ‘ki zo mo ye na’
    ‘nitu kinu renu beki’ is written as `zo ra ti da’
    ‘renu reki ritu sinu’ is written as `da ga nic ki’.
    What is the code for ‘beki vitu reki’?
    Ans:2

  • 9. Question
    In a certain code language,
    ‘vitu ritu Kitu nitu’ is written as `ga mo ti su’
    ‘jitu kinu vitu sinu vinu’, is written as ‘ki zo mo ye na’
    ‘nitu kinu renu beki’ is written as `zo ra ti da’
    ‘renu reki ritu sinu’ is written as `da ga nic ki’.
    Which of the following does `ki ti na’ stand for?
    Ans:4

  • 10. Question
    In a certain code language,
    ‘vitu ritu Kitu nitu’ is written as `ga mo ti su’
    ‘jitu kinu vitu sinu vinu’, is written as ‘ki zo mo ye na’
    ‘nitu kinu renu beki’ is written as `zo ra ti da’
    ‘renu reki ritu sinu’ is written as `da ga nic ki’.
    Which of the following may represent ‘record rate ritu vitu’?
    Ans:2