Set-6 Phrase Replacement For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,

We are providing the most important Phrase Replacement for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Direction(1-10):In each of the questions below, a sentence is given with a portion, a phrase or a group of words marked in bold. Choose the best replacement for the underlined portion to make the sentence meaningful and grammatically correct.

1. Given the setbacks the telecom sector has had in recent months, it seems that the leadership had a limited appreciation of the regulations.

2. We’re not drawn to those who don’t keep it real, who realize that they aren’t perfect, but are willing to show those imperfections because they know everyone else has them, too.

3. There’s nothing worse than the feeling that leaders don’t care about keeping you in the loop, or even worse, that they’re keeping secrets.

4. WhatsApp for Business provides small businesses options which will make reaching out to customers a lot easier and help them grow their business.

5. I may not have known much about global finance scenario, but I think I am a great stock broker

6. I recognized Manisha when the light struck her face and revealed the color of her eyes

7. We will leave for Bengaluru as soon as we will finish the job here.

8. You might assume that your taller than I, but you are totally mistaken.

9. In view of the number of homeless, it was decided to fast track the construction of low-cost housing.

10. The appliances didn’t cost me much, as I bought them for next to nothing in a season ending sale.

 

 

Check your Answers below:

 

 

  1. Direction(1-10):In each of the questions below, a sentence is given with a portion, a phrase or a group of words marked in bold. Choose the best replacement for the underlined portion to make the sentence meaningful and grammatically correct.

    1. Question

    Given the setbacks the telecom sector has had in recent months, it seems that the leadership had a limited appreciation of the regulations.

    Ans:3
    Limited appreciation of something refers to the disliking or opposing of something. In that respect, all but ‘projected’ can be true here. But we need to have a check on the grammatical sense as well. And owing to this, only option C will be correct. We need a verb in the simple past tense, so A and D are incorrect.
  2. 2. Question

    We’re not drawn to those who don’t keep it real, who realize that they aren’t perfect, but are willing to show those imperfections because they know everyone else has them, too.

    Ans:1
    Supplant – replace. Keeping something real refers to be honest or sincere. Since the sentence portrays an opposite meaning, ‘pretend’ will be the right answer. Hence, A will be the correct answer.
  3. 3. Question

    There’s nothing worse than the feeling that leaders don’t care about keeping you in the loop, or even worse, that they’re keeping secrets.

    Ans:2
    In the loop means to keep someone aware of the happenings. This will translate to ‘informed’ as the correct option, making B the right choice.
  4. 4. Question

    WhatsApp for Business provides small businesses options which will make reaching out to customers a lot easier and help them grow their business.

    Ans:1
    Reaching out to someone, means to ‘contact’ or establish a connection with someone. Since, contacting is there in the options, A will be the correct answer.
  5. 5. Question

    may not have known much about global finance scenario, but I think I am a great stock broker

    Ans:1
    Since the author accepts that his knowledge of global finance scenario is not that much he is being humble. That is why “may” which shows a present possibility or a condition is the best fit.
  6. 6. Question

    I recognized Manisha when the light struck her face and revealed the color of her eyes

    Ans:5
    The boldface portion means that the light shone her face. Thus it is correct
  7. 7. Question

    We will leave for Bengaluru as soon as we will finish the job here.

    Ans:1
    When we give condition which concerns a present activity, we use simple present tense. Thus 1 is correct.
  8. 8. Question

    You might assume that your taller than I, but you are totally mistaken.

    Ans:3
    When we compare qualities or actions of people, we use subjective pronouns and hence “me”, which is an objective pronoun is wrong. Usage of “I” is correct.
  9. 9. Question

    In view of the number of homeless, it was decided to fast track the construction of low-cost housing.

    Ans:1
    ‘To fast track something’ means to give priority to something over other tasks to get it accelerate its completion. In other words, to ‘prioritise’ one task over the others. Hence, A will be the correct answer.
  10. 10. Question

    The appliances didn’t cost me much, as I bought them for next to nothing in a season ending sale.

    Ans:3
    Although it might seem that all the 4 options can fit in here but the meaning of ‘next to nothing’ is something bought at cheap. It’s neither fairly priced not free. Hence, C will be the correct answer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.