Set-6 Puzzles For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important  Puzzles Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions(1-5):Study the following information carefully to answer the given questions.
A, B, C, D, E, F, G, and H are sitting in a straight line maintaining a similar gap between them.
*B sits third to the left of C, D sits next to the right of A
*H and G sit at the extreme ends of the line.
*If A, B exchange positions, B would be sitting third to the left of E.
*If F and G exchange their positions, F would be sitting third to the right of D.

1.  What is the position of A with respect to H?

2. The position of how many persons could be determined?

3. What is the position of F with respect to D?

4. How many people are sitting to the left of B?How many people are sitting to the left of B?

5. A, E exchange their positions, what would be the position of B with respect to A?

Directions(6-10):8 friends A,B, C, D, E, F, G, H are sitting on a rectangular table such that 4 persons are sitting on one side of the table and remaining 4 persons are sitting exactly opposite to each one of the persons.
A) A is sitting diagonally opposite to E such that there is no person sitting to the immediate left of either A or E.
B) B is sitting at one of the extreme ends on the same side as A.
C) D, who is the immediate neighbor of B is sitting opposite to F.
D) There is exactly one person sitting between F and H, who is not C

6. Which of these persons is sitting at one of the extreme ends of the table.

7. Who is sitting opposite to C?

8. How may people are sitting between E and H.

9. Who is sitting opposite to A?

10. Which of the following pair of persons are sitting diagonally opposite to each other?

 

 

Check your Answers below:

 

 

  • Directions(1-5):Study the following information carefully to answer the given questions.
    A, B, C, D, E, F, G, and H are sitting in a straight line maintaining a similar gap between them.
    *B sits third to the left of C, D sits next to the right of A
    *H and G sit at the extreme ends of the line.
    *If A, B exchange positions, B would be sitting third to the left of E.
    *If F and G exchange their positions, F would be sitting third to the right of D.
    1. Question

    What is the position of A with respect to H?

    Ans:3

  • 2. Question

    The position of how many persons could be determined?

    Ans:1
  • 3. Question

    What is the position of F with respect to D?

    Ans:3
  • 4. Question

    How many people are sitting to the left of B?How many people are sitting to the left of B?

    Ans:2
  • 5. Question

    A, E exchange their positions, what would be the position of B with respect to A?

    Ans:4

    Directions(6-10):8 friends A,B, C, D, E, F, G, H are sitting on a rectangular table such that 4 persons are sitting on one side of the table and remaining 4 persons are sitting exactly opposite to each one of the persons.
    A) A is sitting diagonally opposite to E such that there is no person sitting to the immediate left of either A or E.
    B) B is sitting at one of the extreme ends on the same side as A.
    C) D, who is the immediate neighbor of B is sitting opposite to F.
    D) There is exactly one person sitting between F and H, who is not C

    6. Question

    Which of these persons is sitting at one of the extreme ends of the table.

    Ans:2

  • 7. Question

    Who is sitting opposite to C?

    Ans:4
  • 8. Question

    How may people are sitting between E and H.

    Ans:2
  • 9. Question

    Who is sitting opposite to A?

    Ans:1
  • 10. Question

    Which of the following pair of persons are sitting diagonally opposite to each other?

    Ans:3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.