Set-6 Reading Comprehension For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,

We are providing the most important Reading Comprehension for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

Directions:(1-10) Read the following passage carefully and answer the given questions:

If you have used a computer long enough, then you have probably had a virus infect your computer at some point. You know how annoying and potentially dangerous they can be to your PC and you wish you knew how to remove a computer virus. There are many ways to take care of this problem, but only a few of them are really good. Using a high quality anti adware and spyware software has helped to clear up my PC of annoying pop ups and increased its speed significantly.
There are several good programs to use that are trusted by millions of people the world over. Most users are not that technically savvy so they will not know the extent of the damage that a virus has done to their computer. Downloading this program will not only get to the root of the problem, but it will kill it as well.
One of the better things about this is that you do not have to be a technical geek to be able to use it. The directions are easy to follow and very effective at getting the job done correctly. There are only a few steps involved and at a certain point, all you have to do is sit back and let the program work its magic. This is the ideal program for those whose lives are busy and do not have the time to babysit the process.
There are many ways that a PC can get infected and viruses are always updating themselves as to how to infect your computer. They are sneaky like this and it is why they are constantly coming back. Anti adware software knows this and keeps itself updated as well with the latest methods that can effectively thwart those attacks. It can be seen as a battle of wits that anti adware programs are winning.
In addition to cleaning up and destroying the viruses in your PC, this anti adware program can also immunize your system so it doesn’t get sick again. This is the best plan of attack that there is if you think about it. It’s like a preventative maintenance program for your computer. It is effective, quick, and it leaves no stone unturned.
Once the virus is gone and your system has been immunized, then the anti-adware program implements the scanning process. This is a very neat and useful tool that allows you to periodically check on the status of your system. It knows what it is looking for and if it finds adware, will notify you of the issue.
As mentioned before, we all have busy lives that are run more effectively when on a schedule. The scanning process is no different in that you can set up a certain date and time for the scanning to take place. This way, if there is a problem, you can take care of it right away.
One reason why some viruses are so damaging to a person’s system is that they are left undetected for long periods of time. The quicker you can identify the problem, the quicker you can fix it. Your PC has some very sensitive and important information on it, and the anti adware program can help you keep it all safe. I am glad that all the spyware, adware and viruses on my computer are all gone now all thanks to high quality software which I downloaded and would highly recommend it.

1. What is the main point of the passage?

2. Which of the following is not mentioned by the author as one of the qualities of the anti adware program?

3. Why do some viruses damage some computers a lot more than other computers?

4. Which of the following is true according to the author?

5. What is the following step of the anti adware software after immunizing the system?

6. Which of the following is the best advantage of using an anti adware and spyware software according to the author?

7. Which of the following, according to the author, gives people an incentive to use the anti adware and spyware software?

8. For whom, according to the author, is the usage of high quality anti adware and spyware software the ideal program to remove the virus?

9. What is the tone of the author in the passage?

10. Which of the following could be the title of the passage?

 

 

Check your Answers below:

 

 

  1. Directions:(1-10) Read the following passage carefully and answer the given questions:

    If you have used a computer long enough, then you have probably had a virus infect your computer at some point. You know how annoying and potentially dangerous they can be to your PC and you wish you knew how to remove a computer virus. There are many ways to take care of this problem, but only a few of them are really good. Using a high quality anti adware and spyware software has helped to clear up my PC of annoying pop ups and increased its speed significantly.
    There are several good programs to use that are trusted by millions of people the world over. Most users are not that technically savvy so they will not know the extent of the damage that a virus has done to their computer. Downloading this program will not only get to the root of the problem, but it will kill it as well.
    One of the better things about this is that you do not have to be a technical geek to be able to use it. The directions are easy to follow and very effective at getting the job done correctly. There are only a few steps involved and at a certain point, all you have to do is sit back and let the program work its magic. This is the ideal program for those whose lives are busy and do not have the time to babysit the process.
    There are many ways that a PC can get infected and viruses are always updating themselves as to how to infect your computer. They are sneaky like this and it is why they are constantly coming back. Anti adware software knows this and keeps itself updated as well with the latest methods that can effectively thwart those attacks. It can be seen as a battle of wits that anti adware programs are winning.
    In addition to cleaning up and destroying the viruses in your PC, this anti adware program can also immunize your system so it doesn’t get sick again. This is the best plan of attack that there is if you think about it. It’s like a preventative maintenance program for your computer. It is effective, quick, and it leaves no stone unturned.
    Once the virus is gone and your system has been immunized, then the anti-adware program implements the scanning process. This is a very neat and useful tool that allows you to periodically check on the status of your system. It knows what it is looking for and if it finds adware, will notify you of the issue.
    As mentioned before, we all have busy lives that are run more effectively when on a schedule. The scanning process is no different in that you can set up a certain date and time for the scanning to take place. This way, if there is a problem, you can take care of it right away.
    One reason why some viruses are so damaging to a person’s system is that they are left undetected for long periods of time. The quicker you can identify the problem, the quicker you can fix it. Your PC has some very sensitive and important information on it, and the anti adware program can help you keep it all safe. I am glad that all the spyware, adware and viruses on my computer are all gone now all thanks to high quality software which I downloaded and would highly recommend it.

    1. Question

    What is the main point of the passage?

    Ans:2
    The whole passage is based on a single method of removing virus and also the authors says in the last sentence that he would highly recommend it.
    Hence, option B is the answer.

  2. 2. Question

    Which of the following is not mentioned by the author as one of the qualities of the anti adware program?

    Ans:4
    In the lst line of the fifth paragraph, the author says that the software is effective, quick and no stone unturned.
    Effective is productive, quick is fast and no stone unturned is comprehensive.
    Only word that is not mentioned is exclusive.
    Hence, option D is the answer.

  3. 3. Question

    Why do some viruses damage some computers a lot more than other computers?

    Ans:1
    In the first line of the last paragraph, the author says that “One reason why some viruses are so damaging to a person’s system is that they are left undetected for long periods of time.”
    So, option A is the correct answer.

  4. 4. Question

    Which of the following is true according to the author?

    Ans:4
    In the first paragraph, the author says that “There are many ways to take care of this problem, but only a few of them are really good”.
    This is clearly mentioned in option D.
    Hence, option D is the answer.

  5. 5. Question

    What is the following step of the anti adware software after immunizing the system?

    Ans:3
    In the first line of the sixth paragraph, the author says that after the immunization is done, the program implements the scanning process.
    Option C is the answer.

  6. 6. Question

    Which of the following is the best advantage of using an anti adware and spyware software according to the author?

    Ans:5
    In the fifth paragraph of the passage, the author says that the bet way of attack against viruses is to immunize the system.
    This is mentioned in option E.
    Hence, option E is the answer.

  7. 7. Question

    Which of the following, according to the author, gives people an incentive to use the anti adware and spyware software?

    Ans:2
    In the second line of the third paragraph, the author says that the software is very effective in getting the job done correctly.
    So, according to the author, this quality gives everyone an incentive to use the software.
    Hence, option B is the answer.

  8. 8. Question

    For whom, according to the author, is the usage of high quality anti adware and spyware software the ideal program to remove the virus?

    Ans:5
    In the last line of the third paragraph, the author says that using the anti adware software is ideal for people who are busy with their lives.
    So, according to the passage, option E is the answer.

  9. 9. Question

    What is the tone of the author in the passage?

    Ans:1
    The author describes the method that eliminates viruses.
    Hence, the tone of the passage is descriptive.
    The authos is neither sarcastic nor persuasive as he is not asking you to do something.
    The passage is definitely not humourous.
    The author is not analyzing anything in this passage. Hence, the tone is not analytical.

  10. 10. Question

    Which of the following could be the title of the passage?

    Ans:3
    The author is describing a method to remove a computer virus in the passage.
    Option A is wrong because the author has never asked such a question in the passage.
    The author did not give any steps to follow and use the software. Hence, option B is wrong.
    He did not discuss about either the different types of viruses or different methods to tackle viruses. Hence, options D and E are wrong.
    Option C is suitable because he is answering the question by giving describing a method.
    Hence, option C is the correct answer.