Set-6 Spot The Error For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Spot the Error Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

Directions(1-10) : Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error if any, will be in one part of the sentence. The number of the part is the answer. If there is no error, mark answer (5). Ignore errors of punctuation, if any

1. The majority of the population believes(1)/ that the stock market is recovered (2)/ and that it is the (3)/right time to buy shares (4)/. No error (5)

2. As our economy is (1)/ experience a recession, (2)/ banks have become very cautious (3)/ about giving loans (4). / No error (5)

3. Chetan puts a lot (1)/of effort to ensure (2)/that the scheme was (3)/launched in March (4). / No error (5)

4. Under the present guidelines, (1)/ the bank is required to obtain (2)/ a photograph from any person (3)/ who wishes to open an account (4)./ No error (5)

5. Seema’s new office is close (1)/ to her residence and (2)/she will not longer (3)/have to travel by train (4)./ No error (5)

6. If you break the law,(1) / one must be prepared (2) / to suffer (3) / the consequences.(4) No Error (5)

7. My friend lives (1)/ at a beautiful house (2)/ which is no more then (3)/ five minutes from the beach.(4) No Error (5

8. Janet is determined (1)/ to be success (2)/ in whatever field (3)/ she chooses.(4) No Error (5)

9. The passage is (1)/ more difficult (2)/ that I am unable (3)/ to comprehend it.(4) No Error (5)

10. I requested my friend (1) / to come (2) / and shopping (3) / with me.(4) No Error (5)

 

 

Check the Answer below:

 

 

  • Directions(1-10) : Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error if any, will be in one part of the sentence. The number of the part is the answer. If there is no error, mark answer (5). Ignore errors of punctuation, if any

    1. Question

    The majority of the population believes(1)/ that the stock market is recovered (2)/ and that it is the (3)/right time to buy shares (4)/. No error (5)

    Ans:2

    Replace ‘is’ with ‘has’.
  • 2. Question

    As our economy is (1)/ experience a recession, (2)/ banks have become very cautious (3)/ about giving loans (4). / No error (5)

    Ans:2

    Replace ‘experience’ with ‘experiencing’.
  • 3. Question

    Chetan puts a lot (1)/of effort to ensure (2)/that the scheme was (3)/launched in March (4). / No error (5)

    Ans:3

    Replace ‘was’ with ‘is’.
  • 4. Question

    Under the present guidelines, (1)/ the bank is required to obtain (2)/ a photograph from any person (3)/ who wishes to open an account (4)./ No error (5)

    Ans:3

    Replace ‘any’ with ‘every’.
  • 5. Question

    Seema’s new office is close (1)/ to her residence and (2)/she will not longer (3)/have to travel by train (4)./ No error (5)

    Ans:3

    Replace ‘not longer’ with ‘no lo
  • 6. Question

    If you break the law,(1) / one must be prepared (2) / to suffer (3) / the consequences.(4) No Error (5)

    Ans:2

    ‘One’ should be replaced by ‘you’ because the first part of this sentence refers to the subject as ‘you’.
  • 7. Question

    My friend lives (1)/ at a beautiful house (2)/ which is no more then (3)/ five minutes from the beach.(4) No Error (5

    Ans:2

    The preposition ‘at’ is wrong. ‘In’ should have been used.
  • 8. Question

    Janet is determined (1)/ to be success (2)/ in whatever field (3)/ she chooses.(4) No Error (5)

    Ans:2

    The sentence requires an adjective because we are describing ‘Janet’ here. Hence, ‘success’ will be replaced by ‘successful’.
  • 9. Question

    The passage is (1)/ more difficult (2)/ that I am unable (3)/ to comprehend it.(4) No Error (5)

    Ans:2

    ‘More’ should be replaced by ‘so’ because ‘more’ is used for comparison and not for emphasis.
  • 10. Question

    I requested my friend (1) / to come (2) / and shopping (3) / with me.(4) No Error (5)

    Ans:3

    As per the rule of parallelism, this part of the sentence should also have an infinitive i.e. ‘to shop’.