Set-7 Coding Decoding For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Coding Decoding Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

Directions:(1-5) Study the following information carefully and answer the questions which follow–

In a certain code
‘save seed up force’ is written as ‘lp pk ks st’,
‘ grow seed up men’ is written as ‘ir ks fu lp’.
‘force life grow jab’ is written as ‘gt ir gb pk’
‘up vital life strong’ is written as ‘gt xz lo ks’

1. What is the code for ‘vital’?

2. Which of the following may represent ‘men is seed’?

3. ‘pk’ is the code for

4. What is the code for’ save’?

5. Which of the following represents ‘life the seed’?

Directions:(6-10) Study the following information carefully and answer the questions which follow–

In a certain code

“Upcoming what exam section” is coded as “din foa wat dit”
“What section every” is coded as “foa dit yom”
“Really money newspaper” is coded as “dob wan fud”
“Even exam really” is coded as “yon wat dob”
6. What is the code for “really section”?

7. What is the code for “exam every”?

8. What is the code for “newspaper”?

9. What could be the code for “upcoming money”?

10. What can be the code for “sister”?

 

 

Check your Answers below:

 

 

Directions:(1-5) Study the following information carefully and answer the questions which follow–

  • In a certain code
    ‘save seed up force’ is written as ‘lp pk ks st’,
    ‘ grow seed up men’ is written as ‘ir ks fu lp’.
    ‘force life grow jab’ is written as ‘gt ir gb pk’
    ‘up vital life strong’ is written as ‘gt xz lo ks’

    1. Question
    What is the code for ‘vital’?
    Ans:5
  • 2. Question
    In a certain code
    ‘save seed up force’ is written as ‘lp pk ks st’,
    ‘ grow seed up men’ is written as ‘ir ks fu lp’.
    ‘force life grow jab’ is written as ‘gt ir gb pk’
    ‘up vital life strong’ is written as ‘gt xz lo ks’
    Which of the following may represent ‘men is seed’?
    Ans:5
  • 3. Question
    In a certain code
    ‘save seed up force’ is written as ‘lp pk ks st’,
    ‘ grow seed up men’ is written as ‘ir ks fu lp’.
    ‘force life grow jab’ is written as ‘gt ir gb pk’
    ‘up vital life strong’ is written as ‘gt xz lo ks’
    ‘pk’ is the code for
    Ans:2
  • 4. Question
    In a certain code
    ‘save seed up force’ is written as ‘lp pk ks st’,
    ‘ grow seed up men’ is written as ‘ir ks fu lp’.
    ‘force life grow jab’ is written as ‘gt ir gb pk’
    ‘up vital life strong’ is written as ‘gt xz lo ks’
    What is the code for’ save’?
    Ans:3
  • 5. Question
    In a certain code
    ‘save seed up force’ is written as ‘lp pk ks st’,
    ‘ grow seed up men’ is written as ‘ir ks fu lp’.
    ‘force life grow jab’ is written as ‘gt ir gb pk’
    ‘up vital life strong’ is written as ‘gt xz lo ks’
    Which of the following represents ‘life the seed’?
     Ans:1

    Directions:(1-5) Study the following information carefully and answer the questions which follow–

  • “Upcoming what exam section” is coded as “din foa wat dit”
    “What section every” is coded as “foa dit yom”
    “Really money newspaper” is coded as “dob wan fud”
    “Even exam really” is coded as “yon wat dob”
    6. Question
    What is the code for “really section”?
    Ans:5
  • 7. Question
    “Upcoming what exam section” is coded as “din foa wat dit”
    “What section every” is coded as “foa dit yom”
    “Really money newspaper” is coded as “dob wan fud”
    “Even exam really” is coded as “yon wat dob”
    What is the code for “exam every”?
    Ans:2
  • 8. Question
    “Upcoming what exam section” is coded as “din foa wat dit”
    “What section every” is coded as “foa dit yom”
    “Really money newspaper” is coded as “dob wan fud”
    “Even exam really” is coded as “yon wat dob”
    What is the code for “newspaper”?
    Ans:5
  • 9. Question
    “Upcoming what exam section” is coded as “din foa wat dit”
    “What section every” is coded as “foa dit yom”
    “Really money newspaper” is coded as “dob wan fud”
    “Even exam really” is coded as “yon wat dob”
    What could be the code for “upcoming money”?
    Ans:5
  • 10. Question
    “Upcoming what exam section” is coded as “din foa wat dit”
    “What section every” is coded as “foa dit yom”
    “Really money newspaper” is coded as “dob wan fud”
    “Even exam really” is coded as “yon wat dob”
    What can be the code for “sister”?
    Ans:5