Set-7 Para jumbles For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Para jumbles Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions:(1-5) A set of six sentences is given below. The sentences are labelled as A, B, C, D, E and F. Rearrange the following sentences to form a meaningful paragraph and then answer the questions that follow.

  1. kept time with periodic rattles and thuds, like a bored mridangam player at a Carnatic concert.
  2. The afternoon sun was ablaze and since the air conditioner was no longer functioning, a table fan in the corner desultorily
  3. and three men who handled the machines — went about processing the forms, fingerprinting, and scanning eyes with admirable earnestness and efficiency.
  4. In the line, along with my friend, were women in hijabs who had come in the afternoon.
  5. Amidst this unremarkable scene, young clerks — a woman in a hijab who seemed in charge,
  6. Last month, I accompanied a friend to apply for an Aadhaar card at an Akshya Kendra office in a small town in the heart of Malappuram district in Kerala.

1. Which is the 3rd statement after rearrangement?

2. Which is the 4th statement after rearrangement?

3. Which is the 2nd statement after rearrangement?

4. Which is the 1st statement after rearrangement?

5.Which is the 6th statement after rearrangement?

Directions:(6-10) A set of six sentences is given below. The sentences are labeled as A,B, C, D, E and F. Rearrange the following sentences to form a meaningful paragraph and then answer the questions that follow.

A.Policies on Women’s empowerment exist at the national, state and local (Panchayat) levels in many sectors, including health, education, economic opportunities, gender based violence and political participation
B.However there are significant gap between policy advancements and actual practice at the community level
C.Women empowerment refers to increasing the spiritual, political, social, educational, gender or economic strength of individuals and communities of women
D.Women’s empowerment in India is heavily dependent on many different variables that include geographical location (urban / rural) educational status social status (caste and class) and age
E.Women empowerment involves the building up of a society, a political environment, wherein women can breathe without the fear of oppression, exploitation, apprehension, discrimination and the general feeling of persecution which goes with being a woman in a traditionally male dominated structure
F.Empowerment of women is essentially the process of upliftment of economic, social and political status of women, the traditionally underprivileged ones, in the society ; It is the process of guarding them against all forms of violence.

6. Which of the following statement preceded C?

7. Which is the 3rd sentence after rearrangement?

8. Which is the 4th sentence after rearrangement?

9. Which is the 1st statement sentence after rearrangement?

10. Which is the last sentence after rearrangement?

 

 

Check your Answers below:

 

  • Directions:(1-5) A set of six sentences is given below. The sentences are labelled as A, B, C, D, E and F. Rearrange the following sentences to form a meaningful paragraph and then answer the questions that follow.

    1. kept time with periodic rattles and thuds, like a bored mridangam player at a Carnatic concert.
    2. The afternoon sun was ablaze and since the air conditioner was no longer functioning, a table fan in the corner desultorily
    3. and three men who handled the machines — went about processing the forms, fingerprinting, and scanning eyes with admirable earnestness and efficiency.
    4. In the line, along with my friend, were women in hijabs who had come in the afternoon.
    5. Amidst this unremarkable scene, young clerks — a woman in a hijab who seemed in charge,
    6. Last month, I accompanied a friend to apply for an Aadhaar card at an Akshya Kendra office in a small town in the heart of Malappuram district in Kerala
      1. Question

      Which is the 3rd statement after rearrangement?

    Ans:3
    Correct order is FBAECD

  • 2. Question

    Which is the 4th statement after rearrangement?

    Ans:4
    Correct order is FBAECD

  • 3. Question

    Which is the 2nd statement after rearrangement?

      Ans:1
    Correct order is FBAECD

  • 4. Question

    Which is the 1st statement after rearrangement?

    Ans:2
    Correct order is FBAECD

  • 5. Question

    Which is the 6th statement after rearrangement?

    Ans:2
    Correct order is FBAECD

    Directions:(6-10) A set of six sentences is given below. The sentences are labeled as A,B, C, D, E and F. Rearrange the following sentences to form a meaningful paragraph and then answer the questions that follow.

    A.Policies on Women’s empowerment exist at the national, state and local (Panchayat) levels in many sectors, including health, education, economic opportunities, gender based violence and political participation
    B.However there are significant gap between policy advancements and actual practice at the community level
    C.Women empowerment refers to increasing the spiritual, political, social, educational, gender or economic strength of individuals and communities of women
    D.Women’s empowerment in India is heavily dependent on many different variables that include geographical location (urban / rural) educational status social status (caste and class) and age
    E.Women empowerment involves the building up of a society, a political environment, wherein women can breathe without the fear of oppression, exploitation, apprehension, discrimination and the general feeling of persecution which goes with being a woman in a traditionally male dominated structure
    F.Empowerment of women is essentially the process of upliftment of economic, social and political status of women, the traditionally underprivileged ones, in the society ; It is the process of guarding them against all forms of violence.

    6. Question

    Which of the following statement preceded C?

    Ans:5
    Correct Order : CDABFE

  • 7. Question

    Which is the 3rd sentence after rearrangement?

      Ans:1
    Correct Order : CDABFE

  • 8. Question

    Which is the 4th sentence after rearrangement?

    Ans:2
    Correct Order : CDABFE

  • 9. Question

    Which is the 1st statement sentence after rearrangement?

    Ans:3
    Correct Order : CDABFE

  • 10. Question

    Which is the last sentence after rearrangement?

    Ans:5
    Correct Order : CDABFE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.