Set-7 Puzzles For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important  Puzzles Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions(1-5):Study the following information carefully and answer the given questions.

Eight people P, Q, R, S, T, U, V and W are sitting around a circular table facing inwards. Further it is known that:
1) P is sitting opposite to T
2) U is sitting second to the right of R
3) R is sitting opposite to V
4) Q is sitting third to the left of P

1. How many people are sitting in between P and S?

2. Who is sitting to the immediate right of T?

3. What is the position of U with respect to S?

4. Who of the following is an odd one out?

5. Who is sitting third to the left of Q?

Directions(6-10):A, B, C, D, E, F, G, and H are eight students studying in the 8th grade of St. Mary’s Public School. The first eight ranks in their class for the final exam was occupied by these students with no two students obtaining the same rank. The following additional information about their ranks is also known:
(i) The rank of B is one higher than the rank of G
(ii) D obtained a rank within the top three(iii) The rank of F is 4 ranks higher than the rank of A
(iv) E and H obtained the 3rd and 6th ranks in the class respectively.
Note: A lower numerical rank is considered a higher rank

6. Who obtained the seventh rank in the class?

7. How many students had a higher rank than C?

8. The exact ranks of how many of the eight students can be uniquely determined?

9. The rank of E is how many ranks higher than the rank of G?

10. Who obtained the second rank in the class?

 

 

Check your Answers below:

 

 

  • Directions(1-5):Study the following information carefully and answer the given questions.

    Eight people P, Q, R, S, T, U, V and W are sitting around a circular table facing inwards. Further it is known that:
    1) P is sitting opposite to T
    2) U is sitting second to the right of R
    3) R is sitting opposite to V
    4) Q is sitting third to the left of P

    1. Question

    How many people are sitting in between P and S?

    Ans:2
  • 2. Question

    Who is sitting to the immediate right of T?

    Ans:1
  • 3. Question

    What is the position of U with respect to S?

    Ans:4
  • 4. Question

    Who of the following is an odd one out?

      Ans:5
  • 5. Question

    Who is sitting third to the left of Q?

    Ans:5

    Directions(6-10):A, B, C, D, E, F, G, and H are eight students studying in the 8th grade of St. Mary’s Public School. The first eight ranks in their class for the final exam was occupied by these students with no two students obtaining the same rank. The following additional information about their ranks is also known:
    (i) The rank of B is one higher than the rank of G
    (ii) D obtained a rank within the top three(iii) The rank of F is 4 ranks higher than the rank of A
    (iv) E and H obtained the 3rd and 6th ranks in the class respectively.
    Note: A lower numerical rank is considered a higher rank

    6. Question

    Who obtained the seventh rank in the class?

    Ans:1
  • 7. Question

    How many students had a higher rank than C?

    Ans:3
  • 8. Question

    The exact ranks of how many of the eight students can be uniquely determined?

    Ans:5
  • 9. Question

    The rank of E is how many ranks higher than the rank of G?

    Ans:4
  • 10. Question

    Who obtained the second rank in the class?

    Ans:1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.