Set-8 Coding Decoding For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Coding Decoding Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

Directions:(1-5) Study the following information carefully and answer the questions which follow–

In a certain code language
‘rabbit is very carrot’ is written as ‘jla jta jja jsa’,
‘love drinks are rabbit’ is written as ‘jja jpa jra jda’
and ‘pigeon is very love’ is written as ‘jda jta jfa jla’.
1. What is the code for ‘carrot’?

2. ‘rabbit love pigeon’ can be coded as

3. What is the code for ‘drinks’?

4. Which of the following is the code for ‘pigeon’?

5. What does ‘jta’ stand for?

Directions:(6-10) Study the following information carefully and answer the questions which follow–

In a certain code
‘li fo nu’ means ‘Experience is mistake’,
‘pil nu dil’ means ‘Lesson was mistake’
and ‘li re jit re’ means ‘Learn is Learn Teaches’.
6. Which of the following is the code for ‘was’?

7. ‘fo re dil pil’ may represent

8. ‘Lesson is learn teaches’, can be coded as:

9. Which one of the following is the code for ‘teaches’

10. Which of the following is the code of ‘fo’

 

 

Check your Answers below:

 

Directions:(1-5) Study the following information carefully and answer the questions which follow–

 

  • In a certain code language
    ‘rabbit is very carrot’ is written as ‘jla jta jja jsa’,
    ‘love drinks are rabbit’ is written as ‘jja jpa jra jda’
    and ‘pigeon is very love’ is written as ‘jda jta jfa jla’.
    1. Question
    What is the code for ‘carrot’?
    Ans:1
  • 2. Question
    In a certain code language
    ‘rabbit is very carrot’ is written as ‘jla jta jja jsa’,
    ‘love drinks are rabbit’ is written as ‘jja jpa jra jda’
    and ‘pigeon is very love’ is written as ‘jda jta jfa jla’.
    ‘rabbit love pigeon’ can be coded as
    Ans:2
  • 3. Question
    In a certain code language
    ‘rabbit is very carrot’ is written as ‘jla jta jja jsa’,
    ‘love drinks are rabbit’ is written as ‘jja jpa jra jda’
    and ‘pigeon is very love’ is written as ‘jda jta jfa jla’.
    What is the code for ‘drinks’?
    Ans:3
  • 4. Question
    In a certain code language
    ‘rabbit is very carrot’ is written as ‘jla jta jja jsa’,
    ‘love drinks are rabbit’ is written as ‘jja jpa jra jda’
    and ‘pigeon is very love’ is written as ‘jda jta jfa jla’.
    Which of the following is the code for ‘pigeon’?
    Ans:4
  • 5. Question
    In a certain code language
    ‘rabbit is very carrot’ is written as ‘jla jta jja jsa’,
    ‘love drinks are rabbit’ is written as ‘jja jpa jra jda’
    and ‘pigeon is very love’ is written as ‘jda jta jfa jla’.
    What does ‘jta’ stand for?
    Ans:5
    Directions:(6-10) Study the following information carefully and answer the questions which follow–
    In a certain code ‘li fo nu’ means ‘Experience is mistake’,
    ‘pil nu dil’ means ‘Lesson was mistake’
    and ‘li re jit re’ means ‘Learn is Learn Teaches’.
    6. Question
    Which of the following is the code for ‘was’?
    Ans:3
  • 7. Question
    In a certain code ‘li fo nu’ means ‘Experience is mistake’,
    ‘pil nu dil’ means ‘Lesson was mistake’
    and ‘li re jit re’ means ‘Learn is Learn Teaches’.
    ‘fo re dil pil’ may represent
    Ans:5
  • 8. Question
    In a certain code ‘li fo nu’ means ‘Experience is mistake’,
    ‘pil nu dil’ means ‘Lesson was mistake’
    and ‘li re jit re’ means ‘Learn is Learn Teaches’.
    ‘Lesson is learn teaches’, can be coded as:
    Ans:4
  • 9. Question
    In a certain code ‘li fo nu’ means ‘Experience is mistake’,
    ‘pil nu dil’ means ‘Lesson was mistake’
    and ‘li re jit re’ means ‘Learn is Learn Teaches’.
    Which one of the following is the code for ‘teaches’
    Ans:3
  • 10. Question
    In a certain code ‘li fo nu’ means ‘Experience is mistake’,
    ‘pil nu dil’ means ‘Lesson was mistake’
    and ‘li re jit re’ means ‘Learn is Learn Teaches’.
    Which of the following is the code of ‘fo’
    Ans:2