Set-8 Puzzles For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important  Puzzles Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions(1-5):Study the following information carefully and answer the questions that follow:
Harsha, Jayaraj, Kalyan, Lokesh, Manu and Pankaj are standing in a straight line, not necessarily in the same order, facing the north. Pankaj stands third to the right of Harsha. Jayaraj doesn’t stand immediately next to either Harsha or Manu. Harsha doesn’t stand immediately next to Kalyan. There is one person standing between Kalyan and Manu. Pankaj doesn’t stand at the either end of the line.

1.  Who among the following is standing at an extreme end of the line?

2. Who is standing third to the right of Lokesh?

3. How many persons are there between Jayaraj and Kalyan?

4. Four of the options are alike in a certain way based on the positions of the persons in the group. Which of the options doesn’t belong to the group?

5. Who among the following is an immediate neighbour of Manu?

Directions(6-10):Read the following information carefully and answer the questions which follow.

Eight people, Payal, Rohit, Shivam, Tanmay, Umesh, Vinay, Wasim and Yash are sitting around a circular table. Four of them are facing towards the center and the other four are facing away from the center. No two consecutive people are facing the same direction. Tanmay is third to the right of Umesh and is facing inwards. Shivam is third to the right of Rohit but neither of them are adjacent to Tanmay. Neither Payal nor Vinay is opposite to Rohit. Yash, who is not opposite to Umesh, is adjacent to Tanmay.

6. Who is sitting opposite to Shivam?

7. For how many people can the direction which they are facing be uniquely determined?

8. Who is sitting opposite to Umesh?

9. Who is sitting third to the left of Wasim?

10. Which of the following statements is definitely true?

 

 

Check your Answers below:

 

  1. Directions(1-5):Study the following information carefully and answer the questions that follow:
    Harsha, Jayaraj, Kalyan, Lokesh, Manu and Pankaj are standing in a straight line, not necessarily in the same order, facing the north. Pankaj stands third to the right of Harsha. Jayaraj doesn’t stand immediately next to either Harsha or Manu. Harsha doesn’t stand immediately next to Kalyan. There is one person standing between Kalyan and Manu. Pankaj doesn’t stand at the either end of the line.

    1. Question

    Who among the following is standing at an extreme end of the line?

    Ans:1

  2. 2. Question

    Who is standing third to the right of Lokesh?

      Ans:4
  3. 3. Question

    How many persons are there between Jayaraj and Kalyan?

    Ans:1
  4. 4. Question

    Four of the options are alike in a certain way based on the positions of the persons in the group. Which of the options doesn’t belong to the group?

    Ans:4
  5. 5. Question

    Who among the following is an immediate neighbour of Manu?

    Ans:3

    Directions(6-10):Read the following information carefully and answer the questions which follow.

    Eight people, Payal, Rohit, Shivam, Tanmay, Umesh, Vinay, Wasim and Yash are sitting around a circular table. Four of them are facing towards the center and the other four are facing away from the center. No two consecutive people are facing the same direction. Tanmay is third to the right of Umesh and is facing inwards. Shivam is third to the right of Rohit but neither of them are adjacent to Tanmay. Neither Payal nor Vinay is opposite to Rohit. Yash, who is not opposite to Umesh, is adjacent to Tanmay.

    6. Question

    Who is sitting opposite to Shivam?

      Ans:3

  6. 7. Question

    For how many people can the direction which they are facing be uniquely determined?

    Ans:5
  7. 8. Question

    Who is sitting opposite to Umesh?

    Ans:5
  8. 9. Question

    Who is sitting third to the left of Wasim?

    Ans:4
  9. 10. Question

    Which of the following statements is definitely true?

    Ans:2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.