Set-9 Coding Decoding For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Coding Decoding Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

Directions:(1-5) Study the following information to answer the given questions

In a certain code
‘fight kick up wrestle’ is written as ‘lp pk ks st’,
‘ shin kick up knee’ is written as ‘ir ks fu lp’.
‘wrestle elbow shin jab’ is written as ‘gt ir gb pk’
‘up armbar elbow choke’ is written as ‘gt xz lo ks’
1. What is the code for ‘armbar’?

2. Which of the following may represent ‘knee is kick’?

3. ‘pk’ is the code for

4. What is the code for’ fight’?

5. Which of the following represents ‘elbow shin kick’?

Directions:(6-10)Study the following information carefully and answer the questions given below:

In a certain code language
‘Ram Nath Kovind’ is written as ‘pa da na’,
‘on saturday suggested’ is written as ‘sa ra ta’,
‘Kovind saturday attended’ is written as ‘la da sa’,
and ‘diamond jubilee Ram’ is written as ‘pa ha ja’.
6. What is the code for ‘Ram’?

7.  ‘diamond jubilee on’ can be written as

8. What is the code for ‘diamond’?

9. What does ‘la’ stand for?

10. What is the code for ‘on’?

 

 

Check your Answers below:

 

 

  • Directions:(1-5) Study the following information to answer the given questions

    In a certain code
    ‘fight kick up wrestle’ is written as ‘lp pk ks st’,
    ‘ shin kick up knee’ is written as ‘ir ks fu lp’.
    ‘wrestle elbow shin jab’ is written as ‘gt ir gb pk’
    ‘up armbar elbow choke’ is written as ‘gt xz lo ks’

    1. Question
    What is the code for ‘armbar’?
    Ans:5
  • 2. Question
    In a certain code
    ‘fight kick up wrestle’ is written as ‘lp pk ks st’,
    ‘ shin kick up knee’ is written as ‘ir ks fu lp’.
    ‘wrestle elbow shin jab’ is written as ‘gt ir gb pk’
    ‘up armbar elbow choke’ is written as ‘gt xz lo ks’
    Which of the following may represent ‘knee is kick’?
     Ans:5
  • 3. Question
    In a certain code
    ‘fight kick up wrestle’ is written as ‘lp pk ks st’,
    ‘ shin kick up knee’ is written as ‘ir ks fu lp’.
    ‘wrestle elbow shin jab’ is written as ‘gt ir gb pk’
    ‘up armbar elbow choke’ is written as ‘gt xz lo ks’
    ‘pk’ is the code for
    Ans:2
  • 4. Question
    In a certain code
    ‘fight kick up wrestle’ is written as ‘lp pk ks st’,
    ‘ shin kick up knee’ is written as ‘ir ks fu lp’.
    ‘wrestle elbow shin jab’ is written as ‘gt ir gb pk’
    ‘up armbar elbow choke’ is written as ‘gt xz lo ks’
    What is the code for’ fight’?
    Ans:3
  • 5. Question
    In a certain code
    ‘fight kick up wrestle’ is written as ‘lp pk ks st’,
    ‘ shin kick up knee’ is written as ‘ir ks fu lp’.
    ‘wrestle elbow shin jab’ is written as ‘gt ir gb pk’
    ‘up armbar elbow choke’ is written as ‘gt xz lo ks’
    Which of the following represents ‘elbow shin kick’?
    Ans:1
  • 6. Question
    Directions:(6-10) Study the following information carefully and answer the questions given below:

    In a certain code language ‘Ram Nath Kovind’ is written as ‘pa da na’, ‘on saturday suggested’ is written as ‘sa ra ta’, ‘Kovind saturday attended’ is written as ‘la da sa’, and ‘diamond jubilee Ram’ is written as ‘pa ha ja’.
    What is the code for ‘Ram’?
     Ans:3
  • 7. Question
    In a certain code language ‘Ram Nath Kovind’ is written as ‘pa da na’, ‘on saturday suggested’ is written as ‘sa ra ta’, ‘Kovind saturday attended’ is written as ‘la da sa’, and ‘diamond jubilee Ram’ is written as ‘pa ha ja’.
    ‘diamond jubilee on’ can be written as
    Ans:4
  • 8. Question
    In a certain code language ‘Ram Nath Kovind’ is written as ‘pa da na’, ‘on saturday suggested’ is written as ‘sa ra ta’, ‘Kovind saturday attended’ is written as ‘la da sa’, and ‘diamond jubilee Ram’ is written as ‘pa ha ja’.
    What is the code for ‘diamond’?
    Ans:5
  • 9. Question
    In a certain code language ‘Ram Nath Kovind’ is written as ‘pa da na’, ‘on saturday suggested’ is written as ‘sa ra ta’, ‘Kovind saturday attended’ is written as ‘la da sa’, and ‘diamond jubilee Ram’ is written as ‘pa ha ja’.
    What does ‘la’ stand for?
     Ans:2
  • 10. Question
    In a certain code language ‘Ram Nath Kovind’ is written as ‘pa da na’, ‘on saturday suggested’ is written as ‘sa ra ta’, ‘Kovind saturday attended’ is written as ‘la da sa’, and ‘diamond jubilee Ram’ is written as ‘pa ha ja’.
    What is the code for ‘on’?
    Ans:4