Syllogism Questions for Competitive Exams

Syllogism Questions : Syllogism Questions are usually asked in  all competitive exams like IBPS PO, IBPS Clerk, SBI PO, SBI Clerk, RRB PO, RRB Clerk, LIC, SSC RBI, MBA, etc.
On this page, we are providing all varieties of Syllogism Questions along with previous Syllogism questions.

Syllogism questions are very important for Reasoning section. Syllogism questions carry a good weightage in Reasoning Section.
We have also provided all different varieties of Syllogism Questions for Bank PO.

Directions:(1-10) In each of the questions below is given three statements followed by two conclusions numbered I and II. You have to take the given statements to be true even if they seem to be at variance with commonly known facts. Read all the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements disregarding commonly known facts.

1. Statements:
Some singles are doubles.
Some doubles are fours.
All fours are sixes.
No singles are sixes.
Conclusions:
I. All singles are doubles is a possibility
II. All fours are sixes is a possibility.

Ans:2

2. Statements:
Some singles are doubles.
Some doubles are fours.
All fours are sixes.
No singles are sixes.
Conclusions:
I. All singles can never be fours.
II. All sixes are fours.

Ans:4

3. Statements:
Some Purse is Pocket.
All pockets are Kit.
No Purse is bag.
Conclusions:
I. Some kit can be a bag.
II. All bag can be Pocket.

Ans:1

4. Statements:
Some Purse is Pocket.
All pockets are Kit.
No Purse is bag.
Conclusions:
I. All pocket is being purse is a possibility.
II. No kit is bag.

Ans:4

5. Statements:
All Yahoo are Facebook.
Some Facebook are Gmail.
Some Gmail are Twitter.
No Yahoo is Gmail.
Conclusions:
I. Some Twitter are Facebook.
II. No Facebook is Twitter.

Ans:3

6. Statements:
No mock is a paper.
Some papers are spanks.
All spanks are slaps.
Conclusions: 
I. All mocks are not spanks.
II. All slaps being mocks is a possibility.

Ans:5

7. Statements:
Some cokes are cola.
Some cola are frooti.
No frooti is a limca.
Conclusions: 
I. Some cola are not limca.
II. All cokes are being frooti is a possibility.

Ans:4

8. Statements:
Some kids are kites.
All kites are knights.
No knight is a queen
Conclusions:
I. No kites are queens.
II. Some kites are queen.

Ans:2

9. Statements:
All Stone are Cement.
No Block is Stone.
No Wall is Cement.
Conclusions:
I. Some Cement are not Block.
II. All Wall being Block is a possibility.

Ans:5

10. Statements:
Some Sport are Hobby.
All Hobby are Game.
No Match is Sport.
Conclusions:
I. All Game being Match is a possibility.
II. Some sport are Game.

Ans:2