Set-32 Puzzles For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important  Puzzles Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions (1-5): Study the following information carefully and answer the questions given below:

Seven persons A, B, C, D, E, F and G are seated in a row having 8 seats. One of the seats is Vacant. Some of the persons are facing north and some of the persons are facing south direction. Only one person is sitting between C and G. The number of persons to the left of the E is same to the right of the E, who is facing North direction. C is an immediate neighbor of E. A is sitting on seat which is 4th to the left of C. A and C are facing the same direction. D and G are the immediate neighbors of each other. G sits at any one of the end. Two persons sit between B and D. B is not neighbor of A. F is sitting exactly between B and A. Vacant seat is not at any end. The immediate neighbors of E face the opposite direction. B and F face the same direction. The persons are sitting at both ends facing opposite direction. Not more than three persons are facing north direction.

1. Which of the following pairs is sitting at the extreme ends?

2. How many persons are sitting to the right of C?

3. How many persons are facing south direction?

4. Who among the following is sitting between C and D?

5. Which of the following is true?

Directions (6-10): A, B, C, D, E, F, G and H are eight boxes of different shapes square, rectangular, cubical, circular, pentagonal, rhombus, triangular and hexagonal, not necessarily in the same order. They are stacked one above the other.

1. Circular box is kept between triangular box and hexagonal box, all three being kept at consecutive positions. Hexagonal box is below triangular box.
2. Box A is kept between box D and box H, and they all three are kept at consecutive positions.
3. Rhombus shaped box is exactly between pentagonal and cubical box. Cubical box is below pentagonal box.
4. Circular box is second from the top.
5. Box E is above rectangular box and below box F.
6. Box F is third from the bottom. Box C is above A with a gap 2 boxes in between them.
7. Pentagonal box is fifth from the top.
8. Only two boxes are kept above box D.
9. Box B is neither at the top nor at the bottom

6. Which among the following box is at sixth position from the bottom?

7. Which among the following statement is true?

8. Which among the following box is Rhombus in shape?

9. How many boxes are between Circular and Rhombus shaped box?

10. Which among the following box is Square in shape?

 

Check your Answers below:

 

 

  • Directions (1-5): Study the following information carefully and answer the questions given below:

    1. Question

    Seven persons A, B, C, D, E, F and G are seated in a row having 8 seats. One of the seats is Vacant. Some of the persons are facing north and some of the persons are facing south direction. Only one person is sitting between C and G. The number of persons to the left of the E is same to the right of the E, who is facing North direction. C is an immediate neighbor of E. A is sitting on seat which is 4th to the left of C. A and C are facing the same direction. D and G are the immediate neighbors of each other. G sits at any one of the end. Two persons sit between B and D. B is not neighbor of A. F is sitting exactly between B and A. Vacant seat is not at any end. The immediate neighbors of E face the opposite direction. B and F face the same direction. The persons are sitting at both ends facing opposite direction. Not more than three persons are facing north direction.

    Which of the following pairs is sitting at the extreme ends?

    Ans:3

  • 2. Question

    How many persons are sitting to the right of C?

    Ans:2
  • 3. Question

    How many persons are facing south direction?

    Ans:4
  • 4. Question

    Who among the following is sitting between C and D?

    Ans:5
  • 5. Question

    Which of the following is true?

    Ans:2

    Directions (6-10): A, B, C, D, E, F, G and H are eight boxes of different shapes square, rectangular, cubical, circular, pentagonal, rhombus, triangular and hexagonal, not necessarily in the same order. They are stacked one above the other.

    1. Circular box is kept between triangular box and hexagonal box, all three being kept at consecutive positions. Hexagonal box is below triangular box.
    2. Box A is kept between box D and box H, and they all three are kept at consecutive positions.
    3. Rhombus shaped box is exactly between pentagonal and cubical box. Cubical box is below pentagonal box.
    4. Circular box is second from the top.
    5. Box E is above rectangular box and below box F.
    6. Box F is third from the bottom. Box C is above A with a gap 2 boxes in between them.
    7. Pentagonal box is fifth from the top.
    8. Only two boxes are kept above box D.
    9. Box B is neither at the top nor at the bottom

    6. Question

    Which among the following box is at sixth position from the bottom?

    Ans:4

  • 7. Question

    Which among the following statement is true?

    Ans:4
  • 8. Question

    Which among the following box is Rhombus in shape?

    Ans:2
  • 9. Question

    How many boxes are between Circular and Rhombus shaped box?

    Ans:2
  • 10. Question

    Which among the following box is Square in shape?

    Ans:3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.